Hassan


Het trappenhuis was donker, zweterig snikheet (want het was zomer) en het rook er naar tabak en vuile was. Bovengekomen kwam ik op een lichte, schaars gemeubileerde etage, met een kale plankenvloer en een hoog model koelkast die middenin de ruimte was neergezet. In een hoek stond een bruin-lederen bank van waaruit een man van middelbare leeftijd mij hartelijk begroette. Hij keek verrast naar mij op terwijl hij uit zijn onderuitgezakte houding omhoog krabbelde. De sigaret die hij tot op het filter had opgerookt drukte hij haastig uit in een asbak op een houten salontafeltje. ‘Dit is Hassan’ zei de gemeentewerker en hij legde uit wat ik kwam doen. Hassan ging akkoord met het voorstel om een portret te maken. Hij haalde voor de gelegenheid een colbert uit de aangrenzende ruimte en vroeg of ik het mooi vond staan.
Rotterdam 2020, analoge zilvergelatinedruk op 30x40cm papier en op 50x60cm papier, ingelijst. Per maat hanteer ik een oplage van 3.


750,-/ €1150

Stuur een bericht aan Marijn de Jong

Van elk werk, dat via de Kunstambassade verkocht wordt, schenkt de kunstenaar 20% van het verkoopbedrag aan het Solidariteitsfonds dat wordt verdeeld onder de deelnemende kunstenaars.

meer van Marijn de Jong