Stuur een bericht aan Koos Veerkamp

Stuur een bericht aan
Koos Veerkamp

Koos Veerkamp

Als beeldhouwer bedenk en maak ik groter ruimtelijk en monumentaal werk waaraan een zekere urgentie ten grondslag ligt en waarbij het materiaal altijd ondergeschikt is aan het idee.
Ik hou er van om na te denken over wie of wat we zijn en dat telkens te vertalen in een ultiem idee dat zijn noodzakelijkheid in een ruimtelijk werk zelf aantoont. Dit idee gaat uit van het concept van Normaliteit en Deviatie, die allebei hoe relatief ook, tegenovergesteld lijken te zijn.
Zou het echter zo kunnen zijn dat afwijking een essentieel element is waardoor deze constellatie van tegenstelling als geheel juist op een hoger plan komt? Ik zou wensen dat dit idee waar was en dat onderzoek ik in mijn werk.
Om de kern van de zaak te raken kan dit naar mijn mening het best abstract uitgedrukt worden, nauwkeurig en zorgvuldig en bij voorkeur ruimtelijk en transparant.

Werk

Bio

Koos Veerkamp is beeldhouwer en woont en werkt in Rotterdam.
Voordat hij de opleiding Beeldhouwen van de WdKa afrondde (’82-’87) heeft hij eerst HTS bouwkunde gedaan en heeft hij enkele jaren op architectenbureau’s gewerkt.
De invloed van deze interesse is nog steeds waarneembaar in zijn werk.
In 1989 ontving hij een startstipendium van het Fonds voor Beeldende Kunsten en later diverse projectopdrachten van CBK Rotterdam.
Hij nam deel aan een expositie van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers in het Stedelijk Museum Amsterdam(1990) en exposeerde in de jaren ‘80 begin ’90 bij de roemruchte kunstenaarsgalerie Dionysus en later bij diverse galerieën o.a.: Het Apollohuis, Pictura, MK galerie en laatstelijk een mooie overzichtstentoonstelling Lyrisch Abstract, met pastellist Jan Wagner in galerie De Maaskamer in Rotterdam.
Zijn beelden bevinden zich in privécollecties, bij gemeenten, instellingen en kantoren en o.a. museum Het Valkhof.
Het werk is duurzaam en komt zowel binnen maar ook buiten in contrast met een natuurlijke en groene omgeving goed tot zijn recht. Hij verheugt zich daarom op de deelname voorjaar 2022 aan Beeldentuin Ruïne Ravesteyn te Heenvliet.

De keuze van Koos Veerkamp

Marjan Laaper

De beelden van Marjan Laaper zijn vaak vertraagd en bewerkt maar meestal toch uit de alledaagse werkelijkheid geplukt. Met engelengeduld wachten op dat nét ongewone moment neem ik aan. Of dient het zich misschien bij toeval aan?
Juist die traagheid vind ik mooi. Dat zit ook in mijn werk want dat is eigen aan sculptuur. Dat je er omheen kunt lopen en zelf kijkt hoe lang je er over doet.