Stuur een bericht aan Lidy Jacobs

Stuur een bericht aan
Lidy Jacobs

Lidy Jacobs

In mijn atelier leven sculpturen, verzamelingen en ikzelf in een organische formule dag en nacht samen. Verzamelingen van planten, glaswerk, gevonden sculpturen en boeken zijn gemengd met claymorfs en collages die ik maak. Het grootste gedeelte van mijn leven zoemen vragen door mijn hoofd. Met mijn verzamelingen, die ik om mij heen heb geschaard, zoek ik naar antwoorden. Dichtbij in dynamische ordening verplaatst het zich van op de kast, naar tafel, naar muur en zachte vloerkleden, matras of in mijn handen. En ik blijf vragen, wat ben ik tussen alles? Wie zijn we tussen dit? En wat is dat? Hoe meer ik vraag hoe verder de antwoorden zich schuilhouden.

Werk

Bio

Lidy Jacobs is 35 jaar werkzaam als beeldend kunstenaar en woont in Rotterdam. In 1984 afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.
Zij exposeerde op vele Nationale en Internationale beurzen. Ook diverse exposities in Boijmans van Beuningen, solo en groepstentoonstellingen in het Groninger museum, groepstentoonstelling in Museum Arnhem, Museum H.P. Zutphen, Gorcums Museum, Museum Rijwijk, Schunck Heerlen.
Exposities in diversen Internationale en nationale galeries en projectlocaties.
Het werk is opgenomen in Musea in Nederland. Boijmans van Beuningen, Groninger Museum, Museum Arnhem, Museum Zutphen, Textiel museum Tilburg, Gemeente museum Helmond
Private collections in Belgium, Denmark, France, Germany, Italy, the Netherlands, Switzerland and the United States.

De keuze van Lidy Jacobs

Sonia Rijnhout

Sonia en haar werk ken ik ongeveer 30 jaar. Tijdens bezoeken in haar atelier zag ik de sterke werken van haar. De kleuren in haar werken zijn doordacht en onvermengd helder. De ritmes in haar panelen door middel van een ijzervast systeem met dobbelstenen en persoonlijk denkwerk bepaald. Ze werkt monumentaal op formaten van haar doek, op muren, gebouwen, een zwembad, andere interieurs en op muren van kunstlocaties.
De sterke expressie en energie kruipen van haar werken naar de kijker en laten een sterke indruk achter.