no single fact can be considered in isolation


soon to be


Kleinere betaalbare doeken: Met een beweging van de kwast door het hele doek heen worden voor- en achtergrond met elkaar verweven. Deze techniek, waarbij de primer (een poederachtig en zeer lichtsterk materiaal dat ik zelf maak met huiden-lijm en zinkwit) samen met de olieverf in lagen als beeldmateriaal functioneert, brengt een bijzondere dieptewerking tot stand, als ware er lucht in het beeld. In het echt is dat effect vanzelfsprekend sterker.
De titel is een citaat van Alexander Humboldt, die al in de 18de eeuw naar onze rol als onderdeel en niet als beheerser van de natuur heeft verwezen. Hij ziet de natuur als een schilderij waarin alles een onmisbare rol speelt. De andere titel verwijst naar het procesmatige van het beeld, dat de indruk wekt, zich zowel in tijd als in de ruimte voort to kunnen zetten.
2020
37x43 cm
olieverf en krijt op doek
and
2015/2019
40x35cm
olieverf en krijt op doekcategorie: €1000 - €5000

Stuur een bericht aan Dagmar Baumann

Van elk werk, dat via de Kunstambassade verkocht wordt, schenkt de kunstenaar 20% van het verkoopbedrag aan het Solidariteitsfonds dat wordt verdeeld onder de deelnemende kunstenaars.

meer van Dagmar Baumann