A Little World of Peace - Solaris

A Little World of Peace - Solaris


2016


A Little World of Peace onderzoekt de utopische planvorming voor de stad Rotterdam door de jaren en een mogelijke toekomst voor de stad.
Rotterdam kan gezien worden als een oneindige bouwput en stedelijke planningsmachine. Ook het Rotterdamse Eiland van Brienenoord, een van de laatste Rotterdamse paradijselijke plekken, is door de jaren heen onderhevig geweest aan allerlei utopische planvorming.
Binnen deze context onderzoekt A Little World of Peace de vastgoedutopie op en rondom het eiland, met het vastgoedfraudeproject Solaris zichtbaar aan de ene kant van het eiland, en de vastgoeddroom Little Manhattan aan de andere kant van het eiland. De titel van het werk refereert aan de utopische planvorming voor een pretpark op het eiland, Een kleine wereld van vrede. Dit plan voor Rotterdam anno 1985, gepubliceerd in 1973 in Het Vrije Volk, kan ook geheel anders geïnterpreteerd worden; als manifestatie van de vastgoedutopie.
Foto: 114x141, Inkjet Print op Canson Rag Fine Art Paper, witte lijst (123x150), Museumglas
Tekstwerk: 25x20, Inkjet Print op Canson Rag Fine Art Paper, witte lijst, Museumglascategorie: €1000 - €5000

Stuur een bericht aan Elian Somers

Van elk werk, dat via de Kunstambassade verkocht wordt, schenkt de kunstenaar 20% van het verkoopbedrag aan het Solidariteitsfonds dat wordt verdeeld onder de deelnemende kunstenaars.

meer van Elian Somers