Stuur een bericht aan Donald Schenkel

Stuur een bericht aan
Donald Schenkel

Donald Schenkel

In Donald Schenkel’s artistieke praktijk wordt de eenvoud en de diepte van materiaal onderzocht. De subtiele kleurtransities van olieverf onderzoeken het gedrag van olie en pigmenten en deze schildertechniek heeft hij ontwikkelt tot een zuiverheid die haast digitaal aanvoelt. Deze kleurverlopen fascineren in hun eenvoud, maar nodigen ook uit tot een haast contemplatief gevoel van rust. Verschillende kleurcomposities en de vertaalslag die Schenkel maakt naar schilderijen, sculpturen en levensgrote installaties, leiden tot divers werk en dit geeft ruimte tot uiteenlopende ervaringen van kleur, reflectie en gevoel.

Werk

Bio

Donald Schenkel creëert met subtiele kleurverlopen van olieverf kunstwerken die een zekere helderheid en rust uitspreken. De digitale beeldtaal van de werken blijkt bij een tweede blik juist gebaseerd op de materialiteit van de verf: ieder werk is uniek. Schenkel benadert de olieverf niet als medium om een afbeelding te schilderen, maar als pure materie waarmee hij het gedrag van kleuren kan blootleggen.

De keuze van Donald Schenkel

Jake Kelly

Jake Kelly is een Britse kunstenaar die enkele jaren terug naar Nederland is verhuisd en na jaren van doorbijten zijn weg de Rotterdamse kunstwereld in gevonden heeft. Het is een authentiek mens die vol overgave met zijn werk bezig is, en met wie ik in diverse projecten met veel plezier heb samengewerkt. Vanuit ook politieke betrokkenheid onderschrijft hij het belang van initiatieven als de kunstambassade, met hun collectieve karakter alles in het werk brengen om kunst onder de aandacht te brengen. Als makers reflecteren wij vaak op elkaars werk, hoe uiteenlopend dit in het eerste oogopslag ook mag lijken. Twee maal hebben wij samen tentoongesteld en daarna zijn wij via toeval op dezelfde beurzen komen te staan, Big Art in 2020 en, verplaats, The Others Artfair die in het najaar van 2021 hopelijk gaat plaatsvinden! Onze wegen blijven elkaar kruisen en daarom leek het mij passend Jake Kelly voor te dragen voor de Kunstambassade.