Stuur een bericht aan Marjan Laaper

Stuur een bericht aan
Marjan Laaper

Marjan Laaper

Marjan Laaper is gespecialiseerd in grootschalige videoprojecties, installaties en kunstopdrachten in de openbare ruimte. Eenvoudige alledaagse fenomenen worden gepresenteerd in een poëtisch, soms filosofisch kader. Algemene menselijke ervaringen, menselijk denken, de natuur en de beleving van het dagelijks leven zijn uitgangspunten in haar werk. Vaak is er een spanning tussen tegenstrijdige onderwerpen en symbolen als schoonheid en gevaar, het immateriële en het vergankelijke, vertrouwen en verontrusting. De levenscycli van mens en natuur spelen een belangrijke rol in haar videowerk en installaties. Het werk geeft geen duidelijke antwoorden, maar toont herkenbare elementen die vragen oproepen.

Werk

Bio

Marjan Laaper is geboren en getogen in Rotterdam en heeft haar atelier in het voormalige schoolgebouw aan de Borgerstraat 24 gelegen naast het Sparta stadion. Ze studeerde in 1994 af aan de Willem de Kooning Academie (WDKA) en vervolgde haar opleiding aan het Maryland College of Art, Baltimore, USA en de Rijksakademie in Amsterdam.

Marjan Laaper is gespecialiseerd in grootschalige videoprojecties, installaties en kunstopdrachten in de openbare ruimte. Van 2012 tot 2018 werkte ze aan een permanent openbaar kunstwerk voor Metrostation Vijzelgracht in de nieuw gebouwde Noord/Zuid Metrolijn in Amsterdam. Daarnaast verbleef ze regelmatig in verschillende artist in residence plekken in o.a. de Verenigde Staten, Japan, IJsland en China om nieuw werk te ontwikkelen.

Haar werk was nationaal en internationaal te zien in musea, kunstcentra en in de openbare ruimte.

De keuze van Marjan Laaper

Mirjam Somers

De videowerken van Mirjam Somers zijn fascinerend. De liefde voor de natuur, die niet zo natuurlijk is als hij lijkt in haar video's, blijft verwonderen. Ook in haar tekeningen staat de relatie tussen mens en dier centraal en wordt bevraagd. De schoonheid van haar werk verleid je om er langer bij stil te staan en jezelf te bevragen wat je doet fascineren.