Stuur een bericht aan Marlike Marks

Stuur een bericht aan
Marlike Marks

Marlike Marks

De persoon die we aan het worden zijn, worden we samen met anderen; een levenslang proces. Als autonoom fotograaf en kunstenaar vertel ik verhalen over de ontwikkeling van intieme menselijke relaties. Dat doe ik door de betrokkenen over een langere tijd vast te leggen, in ontwikkeling. Hierin schakel ik tussen mijn persoonlijke leven en de verhalen en ontwikkeling van anderen. Deze twee perspectieven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden; mijn eigen zoektocht, die ik kwetsbaar en niets verhullend vastleg, vormt de fundering voor de intieme verbinding die ik met mijn onderwerpen kan aangaan.

Ik gebruik een middenformaat camera, en een pen – maar mijn presentie en het vermogen om bij anderen aanwezig te zijn is net zo goed een belangrijk instrument. Wat speelt er zich precies af tussen mensen en hoe vormt dit zich door de tijd. Die wonderlijke, niet-talige gevoelswereld probeer ik te vertalen in beeld. Ik werk langzaam, analoog en met natuurlijk licht. Mijn beelden zijn integer en dicht op de huid.

Werk

Bio

Marlike Marks woont en werkt in Rotterdam als autonoom fotograaf.

In 2007 ronde ze haar opleiding Interieurarchitectuur af aan de Willem de Kooning Academie. Hierna vertrekt ze voor langere tijd naar Afrika en bij thuiskomst besluit ze toch haar passie voor fotografie te volgen en begint een nieuwe opleiding. In 2015 studeerde ze Cum Laude af aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie en behaalde ze haar Bachelor of Photography.

Haar werk is geëxposeerd op Fotofestival Naarden, Rotterdam Photo, in Galerie Sehnsucht en was te zien in verschillende stadsexposities in Rotterdam waaronder De Kracht van Rotterdam en Rotterdam Zingt. Er werd werk van haar gepubliceerd in onder andere Monthly Photography Magazine (Zuid-Korea), PF Magazine, Kiekie Tabloid en in het NRC. In 2018 won ze de Juryprijs van De Kracht van Rotterdam.

Ze publiceerde in 2020 haar eerste boek Strange Clouds en werkt momenteel aan een boxset met polaroid reproducties. Haar nieuwste project Memories of Tomorrow wordt ondersteund door Stichting Droom en Daad.

De keuze van Marlike Marks

Sanne Romeijn

Sanne en ik delen niet voor niets ons atelier; we zijn niet alleen vriendinnen maar laten ons ook inspireren door elkaar. Ik vind het werk van Sanne prachtig, ze geeft een intiem en verstild beeld van onze generatie. Ik herken mezelf, zowel in haar manier van werken als in het werk dat ze maakt.