Stuur een bericht aan Marlike Marks

Stuur een bericht aan
Marlike Marks

Marlike Marks

Mijn werk is een onderzoek naar de diepgaande invloed die geliefden, familieleden en vrienden op elkaars leven hebben. De intieme verbinding met de mensen die het dichtst bij ons staan, vormt de basis voor de persoon die we uiteindelijk worden. Op welke manier verhouden mensen zich tot elkaar en hoe vormt dit zich door de tijd. Die wonderlijke, niet-talige gevoelswereld vertaal ik in beeld.

In mijn werk is er altijd sprake van een wisselwerking, ik stel mezelf open en kan me op die manier op een dieper niveau verbinden met de mensen die ik fotografeer. Ik werk langzaam, analoog en met natuurlijk licht.

Werk

Bio

Marlike woont en werkt in Rotterdam. In 2015 studeerde ze Cum Laude af aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie en behaalde haar Bachelor of Art.

Haar werk is geëxposeerd tijdens Fotofestival Naarden en Rotterdam Photo, en was te zien in Galerie Sehnsucht, Huis van de Fotografie, Art Centre Schiedam en verschillende stadsexposities in Rotterdam, waaronder De Kracht van Rotterdam, Publieke Werken en Rotterdam Zingt. Er werd werk van Marlike gepubliceerd in Monthly Photography Magazine (Zuid-Korea), PF Magazine, Kiekie Tabloid en het NRC. In 2018 won ze de Juryprijs van De Kracht van Rotterdam.

De keuze van Marlike Marks

Sanne Romeijn

Sanne en ik delen niet voor niets ons atelier; we zijn niet alleen vriendinnen maar laten ons ook inspireren door elkaar. Ik vind het werk van Sanne prachtig, ze geeft een intiem en verstild beeld van onze generatie. Ik herken mezelf, zowel in haar manier van werken als in het werk dat ze maakt.