Stuur een bericht aan Margré Steensma

Stuur een bericht aan
Margré Steensma

Margré Steensma

Wanneer je een ruimte betreedt, kan dit vaak een gevoel meegeven. Het gevoel wat een ruimte, bewust en onbewust, kan meegeven intrigeert mij.
Als beeldend kunstenaar werk ik rond ruimtes waarin we leven, werken en wachten. Mijn eigen denkbeelden en gevoelens zijn altijd het uitgangspunt voor het maken van nieuw werk. Het is vaak vanuit een verlangen en/of een bepaalde incompleetheid die ik ervaar waar ik een project mee opstart. Dit verlangen kan ontstaan vanuit een ruimte waar ik mij vaak in bevindt of het kan een abstracte ruimte zijn waarin mijn huidige gemoedstoestand zich het best in kan ontwikkelen/uiten.
Ik heb met ruimtes gewerkt zoals de keuken, de badkamer, het atelier en de wachtkamer. Maar ook werk ik met een idee van een ruimte, een ruimte die niet concreet te beschrijven is maar zich aanpast aan mijn behoefte.
De ruimtes waar ik mee werk, analyseer ik door te filosoferen over haar functie, haar objecten en haar bezigheden. De installaties die ik creëer over deze ruimtes zijn dan ook pogingen om bepaalde (persoonlijke) gebreken op te lossen. Ze zijn gecreëerd door de meer poëtische verlangens die zijn ontstaan door het dagdromen van de ruimtes te perfectioneren

Werk

Bio

Gestudeerd aan het KASK in Gent en sinds 2016 gevestigd in Rotterdam.
Projectmatig werk ik voor een lange tijd aan conceptuele ruimtes, vaak tijdens Artist in Residence. Residenties heb ik gevolgd bij Many Studios, Glasgow, Kaus Australis Rotterdam, AGA Lab Amsterdam, Steim Amsterdam, Het Lage Noorden Marrum.
Eigen werk heb ik mogen tentoonstellen in zowel in binnen en buitenland waaronder Art Rotterdam, Plagia Rama Brussel, Independant art fair Brussel, This Art Fair Amsterdam, Big Art Amsterdam.
Een permanent beeld in de openbare ruimte is te bezichtigen in het kunstpark van Kipvis in Vlissingen