Stuur een bericht aan Anton Vrede

Stuur een bericht aan
Anton Vrede

Anton Vrede

Ik, ik sta hier en het voelt alsof ik op een boot sta. Ik sta op het dek en op de golven schittert het zonlicht. Ik hoor muziek, ik zie kleuren, lijnen en aarzelend begin ik te tekenen. Eerst met dunne potloodlijnen de klare lijn geen grijstonen nu niet, dan stoppen in de avond verder.
Opnieuw beginnen nu met cirkels driehoeken en ruimte heel veel volle leegte,
genaamd nieuw-punkadelic.
Ik neem een plank hout en zaag er een giraf-vorm uit en zie een 7. Ik zaag en er komt een V uit, daar zet ik een olifantshoofd aan vast, nu zit er een knik in z'n neus, de V is gemaakt. Het huis is A een driehoek mijn dak. In de tuin is een vijver elk jaar zet ik kikkerdril uit. Meestal worden de kikkers verschalkt door meneer de Reiger.

Werk

Bio

Een kunstenaar mocht ik niet als beroep opgeven. De Kamer van Koophandel stelde dat dat geen beroep was.
Schrijver - dat kon wel.
Niet als kunstenaar, maar als schrijver schrijf ik al heel mijn leven nu tekeningen.

De keuze van Anton Vrede

Inez Smit

Het mooie van het werk van Inez Smit vind ik de schijnbare strenge ordening. De vlakken en lijnen die een sfeer van moderne stedelijke architectuur aan kunnen geven.
Het is voor mij heel inspirerend geweest op een moment dat ik in mijn eigen werk steeds meer verdwaalde...
Het wijst je ook op het aftasten van het oppervlak om tot een po√ętische ordening komen. Voor mij een belangrijke aanwijzing geweest welke weg te bewandelen.
Een schilder voor schilders. Toepasbaar is het citaat uit dagboek van David Vandekop . Leegte is 'toch ' de oorsprong van alle vormen.