Stuur een bericht aan Pip Passchier

Stuur een bericht aan
Pip Passchier

Pip Passchier

Pip Passchier (1995) maakt sculpturen en installaties met een speels karakter, die het publiek uitdagen de interactie aan te gaan. Zo maakte ze eerder in de openbare ruimte de kleurrijke serie sculpturen Please do not run (2019). Deze losstaande, houten beelden doen tezamen denken aan een hindernisbaan, ware het niet dat de hindernissen vaak onmogelijk zijn om te nemen. Hiermee onderzoekt Passchier de ‘regels’ van de openbare ruimte en daagt ze met rebelse humor menselijk gedrag uit.

Passchier nam vroeger vaak sport en spel als uitgangspunt voor haar werk, maar is recent haar praktijk gaan verbreden. In plaats van dat ze nu verwijst naar specifieke activiteiten hanteert ze een lossere aanpak, waarbij ze intuïtieve tekeningen vertaalt naar 3D-installaties. De kunstenaar maakt daarbij gebruik van felle kleuren en vormen die subtiel verwijzen naar de esthetiek van de openbare ruimte zelf. Daarbij nodigt ze de toeschouwer uit om zich actief te verhouden tot haar werk en te ‘spelen’ met haar installaties.

Tekst: Milo Vermeire

Werk

Bio

Pip Passchier studeerde af in 2017 aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Ze studeerde autonome kunst. Sindsdien heeft Pip deelgenomen aan diverse tentoonstellingen in binnen en buitenland en maakt ze werken voor zowel de binnen als buitenruimte. Haar werken kenmerken zich door het speelse en interactieve karakter.