Stuur een bericht aan Carla Klein

Stuur een bericht aan
Carla Klein

Carla Klein

Mijn schilderijen gaan vaak over gesloten buitenwerelden, gebieden waar je wel in kunt maar niet kan verblijven, en die altijd een hermetisch karakter hebben. Het zijn afgesloten gebieden, vreemd en leeg, die bijna los komen te staan van de natuurlijke situatie waar ze uit voortkomen.
De schilderijen moeten geen illustratie worden van een beeld of een idee maar een afspiegeling of optelsom zijn, dat door mechanische en standaardbewerkingen een op zichzelf staand gegeven wordt.

Werk

Bio

Carla Klein studeerde aan de KABK in Den Haag en de Rijksakademie voor beeldende Kunsten in Amsterdam. Ze werkt en woont in Rotterdam.
Annet Gelink Gallery, Amsterdam en Tanya Bonakdar gallery, New York representeren haar werk.
Haar werk is opgenomen in binnen en buitenlandse collecties, waaronder het Kunstmuseum, Den Haag, museum Boijmans van Beuningen, Museum More, Ruurlo, Berkeley Art Museum, Berkely, CA, Miami Art Museum, Miami, FL, National Museum of Art, Washington DC.
Haar werk was ook te zien in twee seizoenen van "Billions" (2 en 3) , en een filmportret, geregisseerd door Marc Schmidt in de serie Hollandse Meesters.