Stuur een bericht aan Jeanne Rombouts

Stuur een bericht aan
Jeanne Rombouts

Jeanne Rombouts

De ploeg woelt de vette klei
Bewegende aarde komt tot rust.
Lucht die de aarde raakt en haar weerspiegeling tekent in de natte klei.

Een belangrijke inspiratiebron voor mijn werk (tekeningen: houtskool en krijt op papier) is mijn directe betrokkenheid met de kleigrond van de IJsselmeerpolders.
Mijn vader was een van eerste agrariërs in Oostelijk Flevoland.
In 1963 verhuisden we van Roosendaal maar een boerderij in Dronten.

De herinnering aan dit landschap speelt een belangrijke rol:
de kracht van de enorme kleivlakte
de ruimte, het licht
de beweging in de kleigrond door ploegen, zaaien en oogsten.

Krijt en houtskoollijnen en vlekken, variërend van lichtgrijs, bruin tot diepzwart, bewegen en krioelen binnen de gegeven context.
Vormen nieuwe landschappen en organische stelsels waarin natuurkrachten een belangrijke rol spelen.

Werk

Bio

Jeanne Rombouts, groeide op in Oostelijk Flevoland. Haar vader was een van de eerste agrariërs. De herinnering aan het dit landschap van de vette kleigrond tekent haar werk.
Na haar studie (1991 Willem de Kooning Academie) ontving zij meerdere keren het basisstipendium van het Mondriaan Fonds en in oktober 2021 een Corona-overbrugging subsidie voor een nieuw project.
Naast het exposeren van haar werk in:
Den Bosch-Kunsthal Boschveld en Kruithuis, Den Haag-Kunstmuseum (diverse Zomerexpo’s), Amsterdam-Bijbelsmuseum, Rotterdam-WTC, Dordrecht-Pictura,
was zij als sopraan te horen in optredens met vocaal ensemble Mi Scusi en als solist in performances, o.a. in Kip en Opera van de Rotterdamse componist Rita Knuistingh Neven tijdens de tentoonstelling Poldergeest in Dronten en het Gemeentemuseum Elburg.