Catalogus uitgeverij nai010, 2021

Public Art for Public Life


Overzicht van Observatorium 1997-2022 bij uitgeverij Nai010 Rotterdam


Een observatorium is een plek voor de waarneming van het heelal. De kunstenaars van Observatorium echter, richten hun blik op de bewoonde wereld. Ze creëren kunstwerken over de hele wereld waar je niet alleen naar kijkt, maar die je kunt betreden, om te observeren en te reflecteren. De afgelopen dertig jaar realiseerde Observatorium een internationaal belangwekkend oeuvre, van de sculptuur Zandwacht in de Haven van Rotterdam tot Dwelling in Seclusion, het kunstwerk voor afzondering in New York. De kunstwerken zijn zinnebeelden van hun omgeving, of dat nu een woonwijk in transitie is of een industrieel landschap dat wordt omgevormd tot natuurgebied, en zijn bedoeld om bezoekers en omwonenden te helpen met het vinden van betekenis en toekomstperspectief in deze veranderingen.
Public Art for Public Life is een overzichtspublicatie waarin Observatorium op zoek gaat naar de resultaten, betekenis en lessen van hun oeuvre op de grens van architectuur, sculptuur en landschap. Het resultaat is een boek vol inspirerende voorbeelden van de kracht van de verbeelding voor het publieke domein.
2022, 18x25, teksten en 160 kleurafbeeldingen


44,95

Stuur een bericht aan Observatorium

Van elk werk, dat via de Kunstambassade verkocht wordt, schenkt de kunstenaar 20% van het verkoopbedrag aan het Solidariteitsfonds dat wordt verdeeld onder de deelnemende kunstenaars.

meer van Observatorium