Stuur een bericht aan Rosa Peters

Stuur een bericht aan
Rosa Peters

Rosa Peters

Rosa Peters is beeldend kunstenaar en woon- en werkzaam in Rotterdam.
In haar werk is vaak een relatie met prille herinneringen te vinden, met name aan haar geboortedorp Reveles (Portugal) en architectuur en ruimtes uit haar vroege jeugd. Ze werkt vanuit een onbedwingbare behoefte om deze locaties opnieuw te beleven, wat iedere keer op een andere manier en in een nieuwe gedaante vorm krijgt.
 
De subjectieve beleving van een herinnering is uiteindelijk bepalend voor het werk dat ze maakt; hoe beleef je de ruimte, het formaat, de ligging, het klimaat, de geschiedenis van een plek als je er op dat moment niet bent. Ze benadert dit vanuit de filosofie, geografie en architectuur.
 
Haar voorkeursmedium is olieverf, waarmee zij haar inspiratie vertaalt in abstracte kleurvlakken met een sterke dieptewerking en gelaagdheid, welke ontstaat door het opstapelen van vele (semi)transparante lagen.

Werk

Bio

Sinds 2020 is Rosas werk te zien via het raam in haar atelier aan de Zwaanshals. Daarvoor was 'Kairos X' te zien in de tentoonstelling 'Sea de Zee' in Villa Zebra en was zij redactielid van 'De grote Nederlandse kunstkalender'.
In 2018 was haar werk te zien in de groepstentoonstelling 
‘The Mattering of Colour’
georganiseerd door Assembled by Root en tijdens meerdere exposities georganiseerd door club GEM.
Daarvoor was haar werk te zien tijdens de tentoonstelling ‘Pushing Boundaries Expanding Frontiers’ in RAM Galerie 
( 2016, Rotterdam), tijdens de tentoonstelling 'By Distance' in de galerie NY Space ( 2016, Manchester, UK ), tijdens Object Rotterdam vanuit The House Of Ababa
 ( 2014 ), in Garage Rotterdam - 'The Wall' (2014, Rotterdam), Duotentoonstelling in De Wallgallery in de Red Apple (Rotterdam, 2013), groepstentoonstelling bij Stichting IK (Jan van Munster) samengesteld door Willem Besselink (Oost-Souburg - 2012) in de tentoonstelling 'Het ontstaan uit het niets is er niet bij' samengesteld door Herman Lamers, in Pictura (Dordrecht - 2012) en de tentoonstellingen 'Promiss Promiss'( 2012 ) en 'WdKA Select' ( 2011 ) bij galerie Frank Taal.

De keuze van Rosa Peters

Danni van Amstel

Danni's werk maakt de stilte los