atelieropstelling

Today's Sculpture


Dit archief van dingen is soms toevallig in de restruimtes van opbergfaciliteiten mee gelift. Pas na vele jaren heeft het zich als materiaal voor een ‘echt’ werk uitgewezen. Als een persoonlijke spiegel hebben de voorwerpen een plaats in mijn biografie in genomen. De voorwerpen hebben elkaar als passend gevonden volgens een onderliggende wetmatigheid, die in de vorm van de dingen zelf besloten ligt. De losse parels van de ketting van mijn moeder passen in de holtes van een gipsen afgietsel van noppenfolie, opgeraapt van de vloer van een keramiekwerkplaats. Plakbandrollen passen precies op de onderkant van een verweest roze kopje. De kikker, die ooit een tijdje huisdier is geweest, kan gemakkelijk op een stapeltje druppelvangers uit de jaren vijftig liggen. Wit met groene randjes brengen de viltjes, die op de voet van een wijnglas zaten, familieavonden met ooms en tantes voor de geest.
Net als foto’s creëren deze dingen de set aan herinneringen die de eigen geschiedenis terug vertellen. Ze geven nadruk aan het kleine als in de etalage van de juwelier van het alledaagse. Er ontstaat een wisselwerking van maatvoering en waardes, waarin zich het overbekende en het gewone verliest.
2010 - 2021
divers, installatie op locatie
de afzonderlijke werken zijn ca. 20x15x10cm en apart te koop € 200,-
gevonden voorwerpen, displaymateriaal MDFcategorie: 0 - €1000

Stuur een bericht aan Dagmar Baumann

Van elk werk, dat via de Kunstambassade verkocht wordt, schenkt de kunstenaar 20% van het verkoopbedrag aan het Solidariteitsfonds dat wordt verdeeld onder de deelnemende kunstenaars.

meer van Dagmar Baumann