Stuur een bericht aan Inez Odijk

Stuur een bericht aan
Inez Odijk

Inez Odijk

Mensfiguren en natuurfragmenten zijn onderwerpen in mijn tekeningen en houtdrukken. Een binnen- en buitenwereld, een inkijk en een uitkijk, aangezicht en vergezicht; ik beweeg mij vaak van het een naar het ander en zoek hoe de verbinding daartussen is. Op het snijvlak waar die twee samenkomen of botsen ontstaat een bewegelijk oppervlak, een weefsel of huid van lijnen, krassen, patronen en structuren.

Werk

Bio

Inez Odijk (1959, Amsterdam) is in 1984 afgestudeerd aan de Academie voor beeldende kunsten in Arnhem. Sinds 1993 woont en werkt zij in Rotterdam. Met haar belangstelling en liefde voor de drukkunst heeft zij zich ontwikkeld als 'grafisch kunstenaar'. Haar werk was te zien in exposities in binnen- en buitenland en haar grafiek is aangekocht door particuliere- en publieke verzamelingen. In 2009 werd haar werk genomineerd tijdens de 6th Biennial contemporary grafics (Novosibirsk , URRS) en in 2012 ontving zij de Ilse Boon grafiekprijs.

De keuze van Inez Odijk

Rick Koren

Het atelier van Rick Koren is een werkplaats waar gedachten worden gesmeed, gegoten of geschaafd in ijzer, beton, zeep, glas of licht. Het zijn beelden die langzaam tot je binnendringen. Soms bewegen ze of maken geluid. Soms vangen ze licht en beweging juist op. Verstilde beelden waarvan de klank blijft rondzingen in je hoofd.