KOSTBAR


Een tijdelijk kunstproject aan de gevel van een zeer prominent gebouw in Dresden.


Judy van Luyk heeft voor een zeer prominent gebouw in Dresden een tijdelijk kunstwerk vervaardigd. Dit gebouw midden in het centrum van Dresden, heeft 30 jaar leeg gestaan en wordt nu eindelijk gerenoveerd. Het kunstwerk accentueert het gebouw in zijn huidige status. Tijdens de renovatie bedekken twee mega grote fotobanners de facades van het gebouw aan de Sidonienstrasse in Dresden.

De foto’s laten een half afgebroken wand zien en het woord: Kostbar (kostbaar). Het origineel is vervaardigd in haar atelier door gaten te boren in gipswanden met steenwol als achtergrond. Deze zijn vervolgens gefotografeerd en uitvergroot. De tegenstelling tussen het jaren lange leegstaande gebouw, de huidige renovaties en het kunstwerk met het statement ‘kostbaar’, roept vragen op:
Kan iets wat kapot is, ook kostbaar kan zijn en als waardevol bestempelen worden?
Het beeld van een half afgebroken wand is kostbaar. Het gebouw aan de Sidoenienstrasse 18 en zijn geschiedenis is kostbaar en het verdient het om gerenoveerd te worden. Is de renovatie kostbaar? Geen idee. Het is in elk geval waardevol.
2020 - 2021
11x 50 meter +11x 17 meter
fotobannersFoto-reproductie 40cm x 60cm op dibond met plexiglas, oplage 9 (+1AP) : €750,-

Stuur een bericht aan Judy van Luyk

Van elk werk, dat via de Kunstambassade verkocht wordt, schenkt de kunstenaar 20% van het verkoopbedrag aan het Solidariteitsfonds dat wordt verdeeld onder de deelnemende kunstenaars.

meer van Judy van Luyk