Stuur een bericht aan Tessa Biemans

Stuur een bericht aan
Tessa Biemans

Tessa Biemans

Tessa Biemans (1988, Rotterdam) studeerde als schilder af aan de Willem de Kooning academie (2011, Fine Art) en werkt daarnaast met film, (strip-) tekenen en installaties. Kenmerkende elementen in haar werk zijn humor en romantiek. Voor een doorlopend project in de Rotterdamse openbare ruimte, waar ze in 2016 mee startte, schildert ze stickers en plakt deze op de stoplichtpalen bij fietspaden.

Werk

Bio

Ik begon met het werken met olieverf in de vorm van figuratieve, verstilde schilderijen. Door de behoefte aan lichtzinnigheid en dynamiek ben ik korte films gaan maken, en performances, interventies en installaties. Daarnaast ben ik met verschillende teken- en schildertechnieken gaan werken.
Ik wilde iets laagdrempeligs en positiefs aan de openbare ruimte toevoegen, zo startte ik in 2016 met het maken en plakken van stickers op de stoplichtpalen in het centrum van Rotterdam. Deze zijn handgemaakt (geschilderd) en verbeelden vaak de leden van een groep dieren die zich met hele alledaagse dingen bezighouden.