Stuur een bericht aan Karin Trenkel

Stuur een bericht aan
Karin Trenkel

Karin Trenkel

Je linker been zo ver mogelijk naar links zetten, je rechter zo ver mogelijk naar rechts, of nog beter, maar moeilijker, je linker been zo ver mogelijk naar rechts en je rechter naar links. Ik houd van uitdagingen, telkens weer het wiel opnieuw uitvinden, mezelf en het publiek verrassen. Binnen de diversiteit aan materialen, technieken, onderwerpen van verbeelding en de wijze van verbeelding is er een onderzoeksgebied wat me het meeste bezig houdt: de wisselwerking tussen twee- en driedimensionaliteit. Hoe verbeeld ik iets zowel plat als ook ruimtelijk? Welke rol spelen kleuren hierbij en wat doet het licht? Ondanks mijn serieuze, binnen de kunsthistorie gefundeerde benadering houd ik van werk wat luchtig overkomt en een glimlach teweeg kan brengen.

Werk

Bio

Na een studie van 8 jaar (Hochschule für Gestaltung Offenbach, Willem de Kooning academie Rotterdam, Jan van Eyck Academie Maastricht) en verschillende verblijven in het buitenland heb ik sinds 1997 mijn atelier in Rotterdam. Ik maak uiteenlopend werk en eigenlijk altijd voor een specifieke locatie en context. Zo uiteenlopend hoe mijn werk is zo uiteenlopend zijn ook de locaties waar mijn werk te zien is: musea, galeries, beurzen, expositieruimtes, theaters, vitrines, winkels, openbare en privé ruimtes. In 2016 heb ik een kunstenaarsboek uitgegeven met de titel ‘Schöne Aussichten’, in 2017 gekozen tot de best verzorgde boeken van het jaar. Het boek is een poging om de essentie van mijn doorgaans vluchtig werk middels een kunstwerk in boekvorm te verbeelden.

De keuze van Karin Trenkel

Tessa Biemans

Tessa Biemans combineerd op een speels en poëtische wijze tekst en tekening. Haar werk is divers en ze creëert daar haar eigen podium voor.