Stuur een bericht aan Anne Wenzel

Stuur een bericht aan
Anne Wenzel

Anne Wenzel

Anne Wenzel maakt monumentale keramische beelden en installaties. Uitgangspunt voor haar werk zijn altijd actuele politieke ontwikkelingen, die zij vervolgens in de context van de kunstgeschiedenis weet te plaatsen. Hieruit ontstaan verstilde donkere ambigu beelden, die tegelijkertijd dramatisch en van een diepe schoonheid zijn. Door haar materiaalgebruik balanceren haar beelden tussen abstractie en realisme. Hierdoor stijgen de beelden boven het algemene uit en worden metaforen voor innerlijke strijd, persoonlijke idealen en menselijke ontoereikendheid

Werk

Bio

Anne Wenzel studeerde beeldhouwen aan de AKI, academie voor beeldende kunsten in Enschede. Haar werk was te zien in talrijke exposities in het binnen- en buitenland zoals Arter Istanboel, VOID Derry, Boijmans van Beuningen, S.M.A.K. Gent, FRAC Auvergne, Sammlung Essl in Wenen en Museum Jorn in Denemarken.
In 2016 voltooide zij in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf na tien jaar werk de acht meter hoge fontein Re-defining Balance voor de rechtbank in Zwolle.
In 2014 won zij de eerste prijs van de European ceramic context in Bornholm, en in 2010 de eerste prijs van de Sudney Myer Fund Australian Ceramic Award.
Haar werk is opgenomen in vele collecties zoals het S.M.A.K., Museum Boijmans van Beuningen, Stedelijk Museum Schiedam, Rijksmuseum Twenthe, Museum het Princessehof Leeuwarden, Vehbi Koç Foundation’s Contemporary Art Collection, FRAC Auvergne, Hetjens Museum Düsseldorf, Shepparton Art Gallery, Australie en diverse privécollectie in het binnen- en buitenland.

De keuze van Anne Wenzel

Hilde Onis

Hilde Onis is een veelbelovend jonge kunstenaar. Zij heeft recent haar master aan de KASK in Gent afgerond en woont en werkt sindsdien (weer) in Rotterdam. Zij maakt grootse installaties, maar ook kleine beelden die je graag in het huis wilt hebben, gelaagde videos en intrigerende performances. Haar werk was te zien bij Marres, TENT, de Kunstvereniging Diepenheim en bij Prospects en Concepts tijdens Art Rotterdam. Daarnaast is zij veelvuldig genomineerd voor diverse prijzen zoals de Horlait Dapsens Foundation prize, de Ron Mandos Youngblood Award en de TENT Academy Awards.

Giuseppe Licari

Giuseppe Licari maakt prachtige installaties waarin de natuur, of beter nog: de menselijke interventie in de natuur centraal staat. Ruimtes gevuld met rotsen, enorme wortelstronken die uit het plafond ijken te groeien, aarde die schilderachtige kwaliteiten lijkt te hebben. Het zijn installaties die tegelijkertijd minimalistisch als ook groots zijn. Maar hij maakt regelmatig ook kleiner werk dat dezelfde poëtisch minimalistische kwaliteit heeft, zodat je ook als verzamelaar een werk van hem in huis kunt halen - zonder je hele huis anders in te moeten richten. Alhoewel: het lijkt mij prachtig om de enorme wortelstronken van Giuseppe Licari in je huis te hebben en daaronder te leven.