Het pad


Dit werk, het pad, was ik een aantal jaren eerder begonnen. Ik had het weggeborgen omdat ik voor een tentoonstelling een andere klus had, en later weer tevoorschijn gehaald. Het is dus in twee fases geschilderd. Op de foto is het opgespannen op balken die ik tussen de overloop en de vloer heb geklemd - het werk is te groot voor een ezel.
Ik heb het geschilderd in acryl, maar werk tegenwoordig meestal met olieverf. In het begin vond ik olieverf lastig, het wordt als je verbeteringen aanbrengt namelijk snel een smeerzooi. Tegenwoordig vind ik juist acrylverf lastiger, omdat acryl maar moeilijk tot vloeiende kleurschakeringen leidt.
Er bloeien roze bloemen (balsemien) en een geel-witte schermbloemige (misschien venkel). Die laatste lichten enigszins op, alsof de kijker van bepaalde paddestoelen heeft gesnoept. Ik heb het zicht op het landschap voor het schilderij gekromd, alsof je de achtergrond van een gebruikelijk standpunt bekijkt maar de voorgrond van bovenaf.
2019
200 x 176 cm
acryl op linnen



€ 20000,-

Stuur een bericht aan Jan van de Pavert

Van elk werk, dat via de Kunstambassade verkocht wordt, schenkt de kunstenaar 20% van het verkoopbedrag aan het Solidariteitsfonds dat wordt verdeeld onder de deelnemende kunstenaars.

meer van Jan van de Pavert