Stuur een bericht aan Mirjam Somers

Stuur een bericht aan
Mirjam Somers

Mirjam Somers

'Who hath charity? This bird.
Who suffereth long and is kind,
Is not provoked, though blind
And alive ensepulchred?
Who hopeth, endureth all things?
Who thinketh no evil, but sings?
Who is divine? This bird.'
Thomas Hardy

Mijn atelier heeft verschillende gedaantes. Een warme zonovergoten ruimte om in te tekenen, te lezen en te schrijven. Een donkere ruimte voor mijn installaties en als filmstudio. Om me heen veel planten, buiten vogels en kinderen. Het contrast van licht in de ruimte weerspiegelt de conflicten en tegenstrijdigheden die mij drijven als kunstenaar: tegenstrijdigheden in de complexe relatie tussen mensen en (andere) dieren. De manier waarop de mens met dieren omgaat zegt veel over wie wij als mens zijn.

‘Het ravijn tussen dier en mens verdiepte zich en op een dag stonden ze verweesd tegenover elkaar, als gemankeerde zielsverwanten in afgebakende werelden.’
Ida Jager

In mijn teken- en videowerken onderzoek ik de menselijke hoedanigheid en probeer ik de kloof tussen mens en dier zowel te overbruggen als te vergroten. Ik creëer werelden waarin ik een balans zoek in schoonheid, gruwelijkheid en tederheid.

foto's

Werk

Bio

Mirjam Somers (1971, Venlo) woont en werkt in Rotterdam. Ze studeerde aan de Hogeschool voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch en aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen. Haar werk is tentoongesteld in groepsexposities en filmprogramma’s in binnen- en buitenland bij onder andere, Goethe Institut Rotterdam, IFFR RTMxOffscreen Rotterdam, Museum Kranenburg Bergen, Woman’s Library Glasgow, Freud museum Londen en Manchester Contemporary.

De keuze van Mirjam Somers

Katrijn Verstegen

Het werk van Katrijn vind ik fascinerend omdat het bij mij associaties oproept met landschappen en organische levensvormen uit dromen en herinneringen. Tegelijkertijd valt het werk in fragmenten uit elkaar tot losse vormen en lijnen. Dit spel met illusie refereert voor mij aan het fragmentarische geheugen.