Stuur een bericht aan Judy van Luyk

Stuur een bericht aan
Judy van Luyk

Judy van Luyk

Mijn werk is een mengeling van installatie, video, foto, performance en guerrilla acties. Ik houd van de uitdaging om werk te maken voor een specifieke locatie. Elk nieuw werk is een onderzoek naar de plek zelf en zijn omgeving. Deze onderzoeken beïnvloeden en vormen mijn ideeën over openbare ruimte en hoe politiek invloed heeft op stedelijke ontwikkeling. In Nederland bijvoorbeeld zijn de meeste plekken over ontwikkeld en zeer gepland. Ik vind het noodzakelijk om ook de imperfecties toe te laten in ons leven, want het zijn juist deze details die het leven spannend maken en een stad levendig. In mijn werk probeer ik de imperfecties te laten zien, de details waar we nooit naar kijken, maar die net zo goed een belangrijk rol spelen.

Werk

Bio

Judy van Luyk (Rotterdam 1976) studeert in 1999 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam (BA). In 2006 studeert ze af aan de kunstacademie te Genève (MA). Tijdens deze opleiding specialiseert zij zich in interventies in de publieke ruimte. Haar atelier is in Rotterdam, maar ze is ook regelmatig in Dresden. Ze heeft diverse kunstprojecten in de openbare ruimte gerealiseerd in Zwitserland, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Libanon.

De keuze van Judy van Luyk

Gil & Moti

Gil en Moti zijn zo heerlijk zichzelf als kunstenaarsduo en misschien toch ook weer niet, omdat ze de grenzen laten vervagen van het individu. Deze tegenstrijdigheid vind ik mooi. Evenals het feit dat ze in hun werk hedendaagse maatschappelijke thema’s aanstippen.