Border Theories - House of the Soviets

Border Theories - House of the Soviets


2009-2013


Het werk Border Theories (2009-2013) onderzoekt de Sovjet Utopie en politieke pogingen om middels architectuur en stedenbouw de geschiedenis te herschrijven of te manipuleren in het landschap. Het werk bevraagt de constructie van geschiedenis en identiteit in drie utopische stedelijke experimenten in de uiterste grenszones van de voormalige Sovjet Unie; Birobidzhan, Kaliningrad en Yuzhno-Sakhalinsk.
De experimenten bevinden zich binnen de context van enclaves, gesloten gebieden en grensgebieden, geopolitieke conflicten en oorlogen, en gedwongen bevolking en ontvolking. Alle drie de experimenten kennen multi-interpretabele geschiedenissen; resp. een Joods, Pruisische en Japanse geschiedenis, en een (virtuele) Sovjet geschiedenis. Meerdere perspectieven op de werkelijkheid, waarheid en geschiedenis lopen in het werk door elkaar.
Met hun (tot op de dag van vandaag) fysieke omslotenheid van het landschap, hun verborgen waarheden en duister experiment, representeren de stedelijke experimenten Birobidzhan, Kaliningrad en Yuzhno-Sakhalinsk vervreemdende geschiedenissen en raadselachtige vertalingen naar de toekomst.
Foto: 128x160, Inkjet Print op Canson Rag Fine Art Paper, witte lijst (154x184), Optiwhite glas


categorie: €1000 - €5000

Stuur een bericht aan Elian Somers

Van elk werk, dat via de Kunstambassade verkocht wordt, schenkt de kunstenaar 20% van het verkoopbedrag aan het Solidariteitsfonds dat wordt verdeeld onder de deelnemende kunstenaars.

meer van Elian Somers