Prospects & Concepts, Art Rotterdam. Foto: Luuk Smits

One to One (Mississippi River)


Dit werk is een duplicaat van de rivierbodem van één van de meest lange en grote
rivieren op aarde, de Mississippi, op een 1:1 schaal.
In oktober 2019 reist kunstenaar Van Den Beuken samen met survey-deskundige
Wim Balvert, werkzaam bij bagger- en off-shore aannemer Van Oord, naar het brongebied waar de Mississippi ontspringt: in Minnesota. Vanaf een boot scanden zij de rivierbodem 3D in. Via multibeam apparatuur wordt hierbij een sonar-signaal uitgezonden waarmee de bodem in kaart wordt gebracht.
Dit project is ontstaan naar aanleiding van twee reizen waarbij Van den Beuken twee rivieren te voet volgde: in 2017 de Kaveri in India en exact aan de andere kant van de aarde, op dezelfde breedtegraad, in 2018 de Mississippi in de VS. Bij aankomst bij de rivier in India bleek de gehele rivier geen water te bevatten door aanhoudende droogte. De Mississippi in Amerika bevat juist een te grote hoeveelheid aan water. Juist de Mississippi heeft Van den Beuken nauwelijks kunnen waarnemen, door de enorm hoge muren en dijken om de rivier heen, die het water in zijn bedding weten te houden.

Dank aan Van Oord, R2Sonic,Fugro Marinestar, USGS, Pia van den Beuken, Mondriaan Fonds en Fonds Kwadraat.
2020
1076(L) x 48(W) x 180(H) cm
CNC-gefreesd EPS, coatingcategorie: €10.000 - €20.000

Stuur een bericht aan Maud van den Beuken

Van elk werk, dat via de Kunstambassade verkocht wordt, schenkt de kunstenaar 20% van het verkoopbedrag aan het Solidariteitsfonds dat wordt verdeeld onder de deelnemende kunstenaars.

meer van Maud van den Beuken