Stuur een bericht aan Katrijn Verstegen

Stuur een bericht aan
Katrijn Verstegen

Katrijn Verstegen

De basis van het werk van Katrijn Verstegen wordt gevormd door de abstrahering en vertaling van (natuur)ervaringen door middel van de schilderkunst.
Haar werk verbeeldt haar fascinatie voor ruimte en een gevoel van vrijheid van het subject binnen een passende en natuurlijke context – daar waar een mens zich thuis kan voelen. Haar werken bieden in hun abstractie ingangen naar nieuwe (sfeer)ruimten, die weliswaar geïnspireerd zijn op landschappen maar meer mentale landschappen of ervaringsruimtes worden. Het werk nodigt de kijker uit tot het ervaren, eerder dan het begrijpen ervan.

Werk

Bio

Katrijn Verstegen (Nijmegen, 1977) studeerde in de richting schilderen, aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St.Joost te Breda en vervolgde haar opleiding aan het Piet Zwart Instituut in Rotterdam. Ze sloot in 2004 haar studie af met een MFA.
In 2018-2019 had zij een werkperiode bij het Europees Keramisch Werkcentrum in Oisterwijk (Sundaymorning@EKWC), waarmee ze haar praktijk verruimde met keramische objecten.

Haar werk is tentoongesteld in groepsexposities bij onder andere TENT. Rotterdam, MIRROR Plymouth, Drawing Centre Diepenheim, Villa Zebra Rotterdam, Kunsthuis Syb, de Nederlandsche Cacaofabriek, Galerie Phoebus Rotterdam, Galerie Wilms, Venlo.
Haar werk is opgenomen in collecties als Hoge School Rotterdam, de Kunstuitleen in Groningen en Rotterdam en in diverse privécollecties in binnen- en buitenland.