Stuur een bericht aan Sanne Romeijn

Stuur een bericht aan
Sanne Romeijn

Sanne Romeijn

Mijn werk kenmerkt zich door subtiele portretten en landschappen waar je langer naar wil kijken. Kleine verschuivingen in lichaamstaal, een onzekere blik of juist de kracht die iemand uitstraalt zijn belangrijke elementen in mijn werk. Ik hanteer een rustige aanpak waarin ik de tijd neem voor ieder onderwerp en die persoon via de camera echt leer kennen. Ik fotografeer analoog met een middenformaat camera, een Mamiya RZ67. Dit proces en deze camera geven mij meer rust en waarneming van tijd.

Werk

Bio

Sanne wordt in haar fotografische werk geïnspireerd door persoonlijke verhalen van de mensen die ze ontmoet. Liefde, familiebanden en psychische identiteit zijn terugkerende thema’s in haar werk. Ze onderzoekt de positie van de mensen die ze portretteert, maar ook van zichzelf als fotograaf.

In 2018 maakte ze bijvoorbeeld een project over de psychische problemen van haar
vriend Victor en hoe dit hun relatie heeft beïnvloed. Niet alleen onderzocht ze de positie van Victor in hun relatie, maar ook die van haarzelf. Door middel van zelfportretten te maken of door brieven naar elkaar te schrijven.

In 2018 rondde ze haar bachelor opleiding fotografie af. Haar werk was hierna onder andere te zien in de Melkweg Expo in Amsterdam (2018), tijdens het FotoFestival Naarden (2019) en Museum Kranenburgh in Bergen (2019). Ze ontving twee keer een nominatie voor de Dutch National Portrait Prize en een nominatie voor de SO Award.

De keuze van Sanne Romeijn

Linda Muysson

Linda's persoonlijke werk voelt filmisch aan en is intiem. Ze maakt prachtige analoge beelden.