Stuur een bericht aan Liza Wolters

Stuur een bericht aan
Liza Wolters

Liza Wolters

Als kind was ik gefascineerd door live televisie. Gebiologeerd keek ik naar het scherm en wachtte tot iets of iemand -voor even- tot leven zou komen.
Een willekeurig geluid of beweging kan elk moment plaatsvinden en dat wat gescript is, komt wankel te staan. Een glas dat onverwachts kapot valt, een persoon die niet op de van tevoren afgesproken plek gaat staan en daardoor buiten beeld valt. Het toeval van het moment wordt direct gerepresenteerd op het scherm in de woonkamer en vereeuwigd in de beleving van de kijkers. De spanning tussen dat wat voorgenomen is (regie) en dat wat er is (toeval) wordt direct voelbaar.

In mijn praktijk werk ik met fotografie, video, taal, installatie en publicaties.
De spanning die ik vroeger ervoer bij het kijken naar live televisie, ervaar ik nu wanneer ik momenten van toeval en kleine handelingen registreer en/of regisseer binnen mijn werk.

Werk

Bio

Geboren in 1992 te Landgraaf, momenteel woonachtig in Rotterdam.
In 2014 afgestudeerd in de richting Beeldende Kunst aan het AKV | St. Joost te Breda.

Voor een selectie aan (solo)tentoonstellingen, werkperiodes, gerealiseerde publicaties en gehonoreerde prijzen en subsidies, zie lizawolters.com. Stuur gerust een bericht bij vragen.

De keuze van Liza Wolters

Lorena van Bunningen

Ik ontmoette Lorena's werk eerder dan Lorena zelf en was direct geïntrigeerd door haar tactiele, serene en intieme beeldtaal. De materialen, kleuren en vormen waar ze mee werkt in haar fotografie roepen een soort verstilling bij me op die me raakt. Tegelijkertijd zit er ook altijd beweging in haar werk; door de manier waarop ze beelden met elkaar combineert of de wijze waarop ze (gevonden) materialen vastlegt.