Stuur een bericht aan Gyz La Rivière

Stuur een bericht aan
Gyz La Rivière

Gyz La Rivière

In de geest van retrofuturisme, met een waarschuwing naar de ‘big data’-gekte van nu, is Gyz La Rivière de laatste jaren veel nieuw werk aan het produceren. Wat het merendeel van deze werken gemeen hebben is dat ze de kijker willen vertellen over het menselijke wat we collectief aan het verliezen zijn. Of al hebben verloren. Deze dystopie heeft natuurlijk haar eigen schoonheid.

Werk

Bio

Gyz La Rivière (Rotterdam, 1976) is beeldend kunstenaar. Film, installaties, grafisch werk, videokunst, neonwerken, publicaties en readymades: hij combineert het allemaal met typisch ‘Gyziaanse’ filosofie en humor. Zijn projecten zijn vaak omvangrijke pieces of art, waarbij onderzoek en zijn verzamelwoede veelal de drijvende krachten zijn. Het werk van La Rivière gaat vaak over ‘tijd’ en de veranderende (stedelijke) samenleving en (beeld)cultuur.

In 2022 is het 25 jaar geleden dat La Rivière z’n eerste tentoonstelling opende in MAMA. Inmiddels is Gyz meer dan 100 tentoonstellingen verder, waaronder solo’s in TENT, Cokkie Snoei, Joey Ramone en OMI. La Rivière exposeerde ook in De Vleeshal, Roodkapje, Kunstraum Niederoesterreich, Kunsthal en in vele andere locaties.

Gyz La Rivière kreeg voor zijn werk verschillende prijzen waaronder de Rotterdamse Maaskantprijs (2002), de Lof der Zotheidspeld (2011) en de Dolf Henkesprijs (2012). Zijn werk is opgenomen in collecties zoals Museum Voorlinden, Hogeschool Rotterdam Collectie, Grafisch Lyceum Rotterdam, WORM Collectie, Museum Rotterdam en is in bezit van diverse particuliere verzamelaars.

De keuze van Gyz La Rivière

Ropp Schouten

Heel mooi grafisch schilderwerk.