Stuur een bericht aan Ditty Ketting

Stuur een bericht aan
Ditty Ketting

Ditty Ketting

In mijn schilderijen zijn kleur en ruimte veelomvattend en wezenlijk. Met acrylverf schilder ik vlakken en rasters; geen voorstelling maar een compositie van kleuren en lijnen, waarbij ik gebruik maak van bestaande kleurordeningen. Om de werking van de kleuren zo helder mogelijk weer te geven, breng ik de verf egaal en strak op het doek aan in dunne lagen. De vlakken lopen over de zijkanten van het doek door om een ‘afstand’ te creëren tussen voorgrond (vlakken) en achtergrond (het raster).

Een fragment uit een tekst van Alex de Vries over mijn werk luidt: "Het zijn op zichzelf staande kleurencomposities die van tevoren zorgvuldig zijn berekend met een ingebouwde mogelijkheid om die berekening in twijfel te trekken. De onvoorspelbare veranderlijkheid van de werking van kleuren ten opzichte van elkaar biedt haar de vrijheid om de beheersing van haar talent de vrije loop te laten. Ieder kader dat zij zich stelt is er om eraan te ontkomen. Haar mogelijkheden zijn eindeloos, en ze kiest steeds een weg waarvan ze de bestemming niet kent."

Werk

Bio

Ditty Ketting (Pernis-Rotterdam 1952) studeerde Tekenen-Schilderen-Ontwerpen aan de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam (nu Willem de Kooning Academie). Ze exposeert in binnen- en buitenland. Haar werk is opgenomen in de collecties van Museum Boijmans Van Beuningen, Stedelijk Museum Schiedam, Modern Gallery - Laszlo Vass Collection, Veszprém, HU, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Ministerie van Economische Zaken en diverse bedrijfs- en privécollecties.

De keuze van Ditty Ketting

Willem Besselink

Willem Besselink heeft een fascinatie voor structuren. Door deze in alledaagse gebeurtenissen te ontdekken, te registreren en te visualiseren creëert hij intrigerende en vaak imponerende werken, van tekeningen en schilderijen tot grote installaties.