Stuur een bericht aan Anique Weve

Stuur een bericht aan
Anique Weve

Anique Weve

Ik ben een multidisciplinair kunstenaar. Mijn werk focussen op twee gebieden, fotografie en installatie/interventie met publiek participatie. Mijn performances en installaties zijn op dit moment vaak de schets of het uitgangspunt, terwijl de foto’s het eindproduct vormen. Maar niets ligt daarin vast: uiteindelijk laat ik de boodschap de vorm bepalen. Fotografie is voor nu mijn medium naar keuze, maar dit verandert wanneer nodig.

Op dit moment ben ik veel bezig met de maakbaarheid van het leven, de invloed van mensen aarde op elkaar, in filosofische en poëtische zin. Het leven is deels maakbaar, de aarde is ten dele te veranderen, maar waar liggen de grenzen? Wat kunnen we niet veranderen, wat doet dat met ons? Ik doe nu veel research over het ontstaan van de mensheid en de tradities, gewoontes en aannames die we daarbij voor lief hebben aangenomen. “Ik denk dus ik ben”, Descartes stelt dat onbetwijfelbare kennis niet kan voortkomen uit traditie of gewoonte. Zelfs onze eigen zintuigen zijn niet helder genoeg. Ware kennis begint bij een radicale twijfel aan alles wat we geloven, menen te weten of waarnemen. Pas als we aan alles twijfelen, stuiten we op iets wat onbetwijfelbaar is.

Werk

Bio

Na het winnen van 2 fotografieprijzen (Kracht van Rotterdam en Avro's Het Zelfportret) besloot Anique zich compleet te richten op de fotografie. Haar werk is o.a. te zien geweest in Amsterdam Museum, Schiedams Museum, Museum Boijmans Van Beuningen(Rotterdam), 18 street art center (Los Angeles,US), Museum MOTI (Breda), Marres (Maastricht), Ampelhaus (Oranienbaum, DE), Tent (Rotterdam), Wallgallery (Rotterdam), Art et Amicitiae (Amsterdam) en het Stedelijk Museum (Amsterdam).

De keuze van Anique Weve