Stuur een bericht aan Quinda Verheul

Stuur een bericht aan
Quinda Verheul

Quinda Verheul

Quinda Verheul is geïnspireerd door grote wetenschappelijke onderwerpen zoals de hydrologische cyclus van water en de erosie van de aarde, en natuurlijke krachten als wind, water en zonlicht. Maar ook de mijnbouwindustrie - waar de mens naar schatten graaft om de globale consumptie te kunnen blijven voeden.

Deze praktijken beïnvloeden landschappen wereldwijd. In haar werk maakt Quinda gebruik van spiegels en toont ze zowel het menselijk perspectief als de ervaring van leegte en reflectie. Hiermee creëert ze vreemde landschappen die een soort herkenning bieden, maar ook deel kunnen uitmaken van een andere wereld.
Haar werk is meestal plaatsgebonden en tijdelijk en zet daarmee kunst zelf centraal: welke rol speelt tijd en zintuigelijke aanwezigheid in de waardebepaling van een werk?

Werk

Bio

Quinda Verheul is naast kunstenaar tevens oprichter van WAY Foundation en teamlid bij Het Archief. Haar werk wordt vertegenwoordigd door Root Gallery. Naast haar autonome praktijk zet zij haar creativiteit graag in om verbindingen te smeden tussen verschillende leefwerelden.

Quinda Verheul groeide op in Vinkeveen. Ze bracht haar zomers door aan de Vinkeveense plassen en al reizende door Europa met haar familie. De liefde voor natuur en reislust bleef en op jonge leeftijd vloog ze naar Thailand en Australië om vervolgens vier jaar te comitteren aan de Design Academy Eindhoven. Ze onderbrak haar verblijf hier met een uitwisseling in Kopenhagen aan de Royal Danish Academy en werkte vervolgens voor Hella Jongerius in Berlijn. Dit bleek nog niet avontuurlijk genoeg; na deze omwentelingen fietste ze naar Marokko en later door Indonesië. Inmiddels woont ze in Rotterdam in de Hofbogen.

De keuze van Quinda Verheul

Lara Bruggeman

Lara's werk laat mij niet los. Sinds de eerste keer dat ik het heb ervaren wil ik er meer van zien. Ze maakt de digitale wereld haast tastbaar en dat heeft iets magisch.

Gijsbert van der Wilt

Gijs werk is monumentaal en tegelijkertijd gevoelig. Het is er als iets vanzelfsprekends en toch is het vervreemd van de wereld. Alsof het zegt; "aanschouw de wereld en laat het aan je voorbijtrekken."