Stuur een bericht aan Maurice Meewisse

Stuur een bericht aan
Maurice Meewisse

Maurice Meewisse

De drijvende kracht achter de praktijk van Maurice Meewisse is een nieuwsgierigheid naar hoe men zijn of haar context beleeft of beschouwd. Hij zoekt daarin naar een frictie en zet die in als impuls tot het maken van een nieuw werk. Zijn werk concentreert zich in een handeling of een gebaar, waarbij hij lang fysieke arbeid en repetitieve handelingen inzet om gedurende periodes grote hoeveelheden materiaal te verzetten, om zo letterlijk zijn omgeving te herschikken.

Recent is de vraag wat voor een context hijzelf met zich meebrengt als de kunstenaar centraler komen te staan in zijn werk. Hij onderzoekt nu, onder andere, wat voor een ruimte zijn praktijk kan bieden aan anderen, in de zin dat zijn rol is veranderd van kunstenaar of performer op een podium naar die van facilitator.

Werk

Bio

Maurice Meewisse studeerde in 2003 af aan de Willem de Kooning Academie en volgde het post-master programma van a.pass in Brussel (2018-2019). Komend jaar zal hij verbonden zijn aan Buitenplaats Brienenoord als kunstenaar/curator. Zijn werk is voornamelijk context gebonden en hij heeft onder andere projecten gedaan voor Kunstblok/Tent Rotterdam (2018) , Paltz Bienale (Soest 2018), NCCA Jekaterinenburg (Rusland 2018)

De keuze van Maurice Meewisse