Stuur een bericht aan Jeroen Arians

Stuur een bericht aan
Jeroen Arians

Jeroen Arians

Mijn fotografie toont theatrale situaties binnen een alledaagse, realistische context. Ik ben gefascineerd door het kantelpunt waarop de dagelijkse werkelijkheid surrealistisch wordt. Enerzijds verzamel ik objecten die ik terloops aantref. Anderzijds registreer ik situaties die ik op straat tegenkom. Ik moet dus werken met wat er is, qua materiaal, maar ook qua referentie. Op deze manier maak ik composities en assemblages, waarbij ik mijn ideologische en esthetische normen en criteria volg.

In mijn serie #Streetlogic leg ik vast hoe de openbare ruimte wordt geclaimd door de mensen die er hun alledaagse voorwerpen in achterlaten. Zonder het te weten zijn zij de makers van kortstondige spektakels van perfecte schoonheid. Soms zijn de situaties onwerkelijk, soms absurd of ronduit geestig, maar altijd tijdelijk van aard.
De vluchtigheid van stadsstillevens heb ik via Instagram willen vereeuwigen, vanuit het idee dat iets online altijd traceerbaar blijft. Tegelijkertijd zijn berichten op sociale media net zo vluchtig als de verzamelingen objecten op straat. Eind 2020 heb ik hiervan een boek gemaakt genaamd #Streetlogic.

Werk

Bio

Jeroen Arians studeerde eerst Reclame, Presentatie & Communicatie aan het St. Lucas en Graphic Design aan de University of Lincoln (Bachelor - UK). Na het afronden van deze studies is hij naar Antwerpen gegaan om daar zijn diploma Master in de Beeldende Kunsten - met als specialisatie fotografie - aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te behalen. Sinds een aantal jaar woont hij in Rotterdam

Naast zijn autonome projecten werkt Jeroen ook in opdracht onder de naam kopst.uk. Hierbij helpt hij onder andere kunstenaars met het documenteren en reproduceren van hun werk.

De keuze van Jeroen Arians