Stuur een bericht aan Driessens & van den Baar Wandschappen

Stuur een bericht aan
Driessens & van den Baar Wandschappen

Driessens & van den Baar Wandschappen

We ontwikkelen beelden met een visie op actuele gebeurtenissen in onze directe omgeving. Het is ons doel met de schoonheid van die beelden te verleiden, om vervolgens een dieper liggende boodschap te onthullen die twijfel zaait en aanzet tot heroverweging. Dit bereiken we door op een eigen werkwijze te analyseren en vernieuwen om zo bij te dragen aan een nieuw inzicht in de wereld waarin we samen leven. Onze gezamenlijke energie en aandacht is altijd terug te vinden als waarde in de kunstwerken. Alles wordt gemaakt in onze ateliers, met een aantal specialisten, die uitblinken in ambachtelijke technieken. Daardoor is elk werk uniek.

We verzamelen beelden, sporen van (tijdelijke) aanwezigheid van mensen en transformeren de daaruit voortgekomen ideeën tot kunstwerken, die ervoor zorgen dat er opnieuw naar de werkelijkheid en de toekomst wordt gekeken. Dit doen we vanuit de autonomie van de beeldende kunst, waarin het ontstane beeld zelf centraal staat. We maken ook gebruik van het vakgebied design, op het moment dat het werk naast een beeldende ook een toegepaste betekenis heeft. Migratie, mensen op zoek naar een nieuwe plek voor hun bestaan, is een centraal thema in ons werk.

Werk

Bio

In 2021 presenteerden we de installatie "No One Is Illegal" tijdens Art Week Rotterdam bij OBJECT en in 2020 hebben we een groot deel van het jaar kunnen werken aan de collectie "It's No Rocket Science" voor de solo expositie bij Gallery Untitled in Oktober dat jaar. Door Covid-19 hebben veel particulieren de weg naar ons atelier gevonden, via internet, wat een verrassend aantal opdrachten en verkopen heeft opgeleverd. In 2019 namen we deel aan Art The Hague en zijn we deel geweest van de bijzondere expositie Lichtwart-Diepwit in Oudenaerde BE, met werk van Frank Halmans, Reinoud van Vught, Erwin Keustermans en Renato Nicolodi. Dat jaar vierden we ons 20 jarig WANDSCHAPPEN jubileum met een solo expositie in Ventura Futura, Salone del Mobile in Milaan. In 2018 hebben we een artist in residency gedaan in Bangkok, waar we onderdeel waren van Bangkok Designweek. Datzelfde jaar presenteerden we een collectie Viltplanten bij de expositie HOMO FABER in Venetië, naast Marcel Wanders, India Mahdavi ea. In Museum IJsselstein was ons werk deel van "Bloemenpracht" met werk van Marc Mulders, Guido Geelen en Maria Roosen. In 2017 toonden we werk bij This Art Fair Amsterdam en NL=US Rotterdam.

De keuze van Driessens & van den Baar Wandschappen

Ruud Goedhart

Ruud Goedhart is een virtuoze briljante schilder, die sprankelende ideeën heel direct op doek weet te zetten, waarbij ironie een belangrijke rol speelt. De collectie DEEPHOUSE getuigt van een geweldig vermogen de rommel van onze consumptiemaatschappij te vatten in uiterst precieze juweeltjes van schilderkunst. Daardoor krijgen ze direct een maatschappelijk relevante betekenis, zonder ooit zwaar te worden. Er mag zeker gelachen worden !