Stuur een bericht aan Maud van den Beuken

Stuur een bericht aan
Maud van den Beuken

Maud van den Beuken

Maud van den Beuken (Rotterdam, NL) onderzoekt de aarde (object) als een geografische gegeven, in relatie tot het volume van de mens (subject). Haar praktijk kenmerkt zich door een onderzoekende houding als een veldwerker die meet, scant en definieert. Ze is geïnteresseerd in hoe we het land onder onze voeten en de lucht boven ons hoofd begrijpen. Om grip te krijgen op dit vraagstuk werkt ze vaak samen met wetenschappers, ingenieurs en architecten uit het ruimtelijk en natuurwetenschappelijk vakgebied.

Werk

Bio

Nadat Van den Beuken in 2015 afstudeerde aan AKV St. Joost Breda, was haar werk te zien in haar eerste solotentoonstelling Mapping the Sky, EENWERK Gallery, Amsterdam (2018), en in groepstentoonstellingen bij, o.a. Marres, Maastricht ( 2015), Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam (2016), Galerie Ron Mandos, Amsterdam (2016), Prospects & Concepts: Art Rotterdam (2020), PARK, Tilburg (2021). Daarnaast was haar werk te zien in de openbare ruimte in de beeldenroute Beelden in Leiden (mei - aug 2021), Waterwerken, Buitenplaats Brienenoord, Rotterdam (april - juni 2021) en Merging Shores, in samenwerking met LU'UM, Imagine the City in Hamburg (DE, aug 2021).

Haar werk is opgenomen in de collectie van o.a. het Ministerie van Buitenlandse Zaken (NL), Stichting Droom en Daad, Rotterdam (NL) en de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek Utrecht (NL).

In 2018 nam ze deel aan het ‘Arts / Science: Academy Honours Program’ van de KNAW en in 2020 deed ze een residentie bij Achterhaus Ateliergemeinschaft, Hamburg (DE) en in 2021 op het Eiland van Brienenoord, Buitenplaats Brienenoord (Rotterdam). In 2018 ontving ze een werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaan Fonds.

De keuze van Maud van den Beuken

Raquel Vermunt

Het werk van Raquel Vermunt laat ons verstillen, vertragen en stil staan bij de ruimtes waarin we ons bevinden. Het laat ons de huid van de omringende ruimte verkennen, aftasten en onderzoeken. Als toeschouwer wordt je de observator. Ze leert ons kijken.