Stuur een bericht aan Linda Muysson

Stuur een bericht aan
Linda Muysson

Linda Muysson

Ik focus mijn camera op omringende landschappen en lichamen. Zoekende naar de juiste kadering van psychische en fysieke intimiteit. Het thuisbehoren ergens of bij iemand. Deze gevoelens indexeer ik graag analoog. Op deze manier creëer ik de kans om deze intense en onherroepelijke herinneringen en ervaringen dicht bij te houden. Werk ontstaat zelden uit een duidelijk uitgedacht plan, maar vrijwel altijd gevoelsmatig en in het moment.

Een groot deel van mijn werk beslaat landschappen. Het fotograferen hiervan draait om het wachten op het juiste moment, wanneer alles op zijn plek valt, vergelijkbaar met het maken van een portret. Alsof je een memento mori voor een voorbijgaand moment creëert. De omstandigheden zullen nooit meer exact hetzelfde zijn als op dat ogenblik. Het licht zal veranderen, planten zullen groeien of sterven, bergen zullen eroderen. Een landschap kan een karakter op zich zijn; wachtend op een verhaal, een figurant die voorbij loopt of een storm die opsteekt. Het heeft een leven voor, na en tijdens de foto. Het landschap reflecteert mijn eigen stemming, mijn blik, mijn ziel.

Werk

Bio

Ik ben Linda (Rotterdam, 1990) en ik woon en werk in Rotterdam. In 2013 heb ik de opleiding Lifestyle & Design aan de Willem de Kooning academie afgerond, met een minor in Photography & Story. Na mijn afstuderen, verhuisde ik naar Londen waar ik als fotografie-assistent heb gewerkt. Bij thuiskomst heb ik me gefocust op het ontwikkelen van een autonome praktijk, voornamelijk fine art en landschapsfotografie, met als voornaamste doel om een uitlaatklep te creëeren voor eigen gevoelens, gedachten en emoties. Dit werk exposeer en verkoop ik. Daarnaast ben ik ook beschikbaar voor samenwerkingen en commissies.