Stuur een bericht aan Gijsbert van der Wilt

Stuur een bericht aan
Gijsbert van der Wilt

Gijsbert van der Wilt

Mijn werk is een voortdurende zoektocht. Het scheppen van ruimte en tijd is daarin een belangrijk onderdeel. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid tot reflectie, beschouwing en nieuwe inzichten. Dit is voor mij essentieel om nieuw werk te kunnen maken. Vaak experimenteer ik door zelf de afzondering op te zoeken. Hierdoor ontstaan nieuwe inzichten en thema’s die zich met elkaar verbinden en functioneren als inhoudelijke bouwstenen voor mijn werk. Onze samenleving lijkt een chronisch tekort te hebben aan dergelijke ruimte en tijd. Mede hierom voelde ik de urgentie om in 2017 af te studeren met een Pleidooi voor Nietsdoen. Dit leidde tot een performatieve interventie in de publieke ruimte; Man op Pilaar.

Naast ruimtelijke installaties en performatief werk, maak ik soms schilderijen, tekeningen en linosnedes. Ook dit is onderdeel van mijn zoektocht. Daarnaast schrijf ik dagelijks. Deels om te kunnen begrijpen en te motiveren waarom ik doe wat ik doe.

Werk

Bio

Gijsbert van der Wilt (NL, 1990) woont en werkt in Rotterdam. Hij groeide op in een dorp in Zeeland binnen een gereformeerd milieu. Daar botste hij al gauw met het dogmatische gedachtegoed van zijn omgeving en de bijbehorende autoriteit. Na een omweg die leidde van staalbewerker en automonteur, tot boerenknecht in Australië, tot een omzwerving door Azië tot op de Mongoolse steppe, kwam hij in 2012 terecht in Rotterdam. Daar studeerde hij van 2013 tot 2017 aan de WDKA. Zijn werk is een persoonlijke zoektocht naar betekenis en naar vrijheid. Hij gebruikt verschillende disciplines om zich te kunnen uiten. Naast zijn eigen werk als beeldend kunstenaar werkt en bouwt hij in opdracht, voornamelijk toegepast werk. Daarnaast gaat hij graag samenwerkingen met andere kunstenaars aan. Dit alles samen omvat zijn kunstenaarschap.

gijsbertvanderwilt.nl

De keuze van Gijsbert van der Wilt

Natasha Rijkhoff

Natasha Rijkhoff schept een eigen wereld die droomachtig, sierlijk en mooier is dan de onze. Dit doet ze doormiddel van keramieken sculpturen, fonteinen, geschreven tekst, film en gedichten. ❤