Stuur een bericht aan Gijsbert van der Wilt

Stuur een bericht aan
Gijsbert van der Wilt

Gijsbert van der Wilt

Mijn werk is een voortdurende zoektocht. Het scheppen van ruimte en tijd is daarin een belangrijk onderdeel. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid tot reflectie en bezinning. Dit is voor mij essentieel om nieuw werk te kunnen maken. Vaak experimenteer ik door zelf de afzondering op te zoeken. Onze samenleving lijkt een chronisch tekort te hebben aan dergelijke ruimte en tijd. Mede hierom voelde ik de urgentie om in 2017 af te studeren met een Pleidooi voor Nietsdoen. Dit leidde tot een performatieve interventie in de publieke ruimte; Man op Pilaar.
Zie ook: http://www.gijsbertvanderwilt.nl

Naast ruimtelijke installaties en performatief werk, maak ik soms schilderijen, tekeningen, linosnedes en geschreven tekst. Dit alles omvat mijn zoektocht.

Werk

Bio

Gijsbert van der Wilt (NL, 1990) woont en werkt in Rotterdam. Studeerde van 2013 tot 2017 aan de WDKA. Zijn werk is een persoonlijke zoektocht naar zingeving en vrijheid. Hij gebruikt verschillende disciplines om zich te kunnen uiten. Naast zijn eigen werk als beeldend kunstenaar werkt hij als kunstenaars assistent bij Atelier Van Lieshout Daarnaast gaat hij graag samenwerkingen met andere kunstenaars aan. Dit alles samen omvat zijn kunstenaarschap.

http://www.gijsbertvanderwilt.nl

De keuze van Gijsbert van der Wilt

Natasha Rijkhoff

Natasha Rijkhoff schept een eigen wereld die droomachtig, sierlijk en mooier is dan de onze. Dit doet ze doormiddel van keramieken sculpturen, fonteinen, geschreven tekst, film en gedichten.