Stuur een bericht aan Olphaert den Otter

Stuur een bericht aan
Olphaert den Otter

Olphaert den Otter

Mijn werk is een lange brief aan de kijker. Steeds belicht ik nieuwe kanten van hetzelfde: de verhouding van de mens tot de aarde (onze wereld).
In een eeuwenoude techniek – ei-tempera – volg ik het heden op de voet. Ik maak daarbij gebruik van foto’s, van eigen hand of van sociale en nieuwsmedia. Ik wil dat wat in mijn brief te lezen is ‘waar’ is.
Toch vraag ik eerder dan dat ik antwoord.

Werk

Bio

Olphaert den Otter (Poortugaal, 1955) werd opgeleid aan de Willem de Kooningacademie (1976 -1981). Werkt met ei-tempera, vaak in grote series. Delen van de omvangrijke World Stress Painting serie zijn op tal van plaatsen getoond, in binnen- en buitenland. Het Centraal Museum Utrecht kocht een selectie uit de serie aan. In 2016 verwierf Museum Boijmans Van Beuningen zijn ‘Tondo Mondo’, een groot rond schilderij met een gedetailleerde weergave van onze planeet. Museum Belvédère toont momenteel zijn grote overzicht ‘Aarde en Wereld’.

De keuze van Olphaert den Otter

Marijn de Jong

Marijn fotografeert het allergewoonste: mensen, dingen, plekken. Hij doet dat ook 'gewoon'. Dat zijn werk je raakt is zijn geheim. Daar kom je niet achter, tenzij je kijkt.

Marjolijn van den Assem

Marjolijn van den Assem heeft een oeuvre geschapen waarin gedrevenheid heerst. Zij kan niet anders dan tot het uiterste gaan: van denken en doen. Geleid door zinnen, van Nietzsche, Hölderlin en anderen, laat zij haar en onze zinnen gaan. Kijken naar haar werk is altijd diep gaan.