Stuur een bericht aan Jeroen Allart

Stuur een bericht aan
Jeroen Allart

Jeroen Allart

Ik schilder in olieverf, van alles wat ik om me heen zie of wat me bezig houd. Mooie bomen in een landschap, park, langs de rivier, langs huizen. Een zeilboot in Friesland, de duinen in Noord-Holland, een witte kat, interieurs uit 1900, de woonkamer van nu, de Veluwe, de vuurtoren van Ouddorp, portretten, de Alpen en de stern vogel. De weerspiegeling in het water, het lage licht in de herfst, spierwitte wolken boven de zee, goud gele mais velden of de inktzwarte merel.

Werk

Bio

Als kind wilde ik reclame tekenaar worden.
Na de Detailhandelschool in Dordrecht (19982 - 1986) ben ik gaan studeren aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam (19986 - 1991).
Vervolgens ontdekte ik de kunstacademie (1991 - 1995).

Ik koos voor illustratie en heb heimelijk een half jaar beeldhouwen gevolgd. Het is bijna niet te doen om tijdens de kunstacademie je te richten op één vak. Fotografie, schilderen, tekenen, beeldhouwen, grafiek, stop-motion animatie, alles was interessant. Uiteindelijk was na het afstuderen duidelijk dat er geen uitweg meer mogelijk was: ik ben alleen maar gaan schilderen.
Dat schilderen luchtte veel op. Ik ontdekte m'n eigen stijl. In 1997 exposeerde ik bij MK-Galerie op de Witte de Withstraat (Rotterdam).
Al vrij snel daarna heb ik me aangemeld voor de Rijksacademie in Amsterdam. Met onder andere een serie cowboy portretten werd ik aangenomen voor de periode 1999 - 2000. Ik verhuisde naar Amsterdam. De Rijksakademie was een warm bad. Gesprekken met Emo Verkerk en Luc Tuymans hebben me verder geholpen. Na de Rijksakademie verhuisde ik in 2001 - met inmiddels m'n gezin, terug naar Rotterdam.