Stuur een bericht aan Douwe Halbertsma

Stuur een bericht aan
Douwe Halbertsma

Douwe Halbertsma

De beelden van Douwe zijn helder vormgegeven, opgebouwd uit simpele vormen die verwijzen naar de menselijke figuur. Als beeldhouwer kijkt Douwe met een frisse blik naar de traditie, maar refereert net zo makkelijk aan strip- en andere beeldcultuur. Zijn fascinatie voor de formele mogelijkheden en beperkingen van het medium gaat altijd gepaard met een relativerende humor die zijn beelden lucht geeft. Zo blijft het spel met de fundamentele begrippen van de beeldhouwkunst, zoals de spanning tussen de aan- en afwezigheid van ruimte, aan- en afwezigheid van massa geen abstract begrip. Maar krijgt het altijd een gevolg in de betekenis van zijn beelden.

Werk

Bio

Douwe Halbertsma (Delft, 1980) is een kunstenaar die woont en werkt in Rotterdam. Hij maakt sculpturen en werkt in de openbare ruimte. Sinds zijn afstuderen in 2003 aan de afdeling Vrije Kunst van de Hogeschool van de Kunsten Arnhem exposeert Douwe landelijk op plekken zoals; Ram Foundation (Rotterdam), Reinier van Ewijk Projects (Amsterdam) en STROOM (Den Haag). Ook heeft hij diverse opdrachten gerealiseerd, zowel in de publieke ruimte als voor particuliere opdrachtgevers.

De keuze van Douwe Halbertsma

Touw van Eck

De werken van Suus en Anne balanceren tussen abstractie en herkenbaarheid, tussen objecten uit de wereld van design en de wereld van de beeldende kunst.
De objecten zijn gemaakt met affiniteit met ambacht. Je kunt ze niet direct helemaal plaatsen, maar ze roepen allerlei associaties op. Uit die ongrijpbaarheid ontstaat de spanning die het werk voor mij zo interessant maakt.