Stuur een bericht aan Tonio de Roover

Stuur een bericht aan
Tonio de Roover

Tonio de Roover

In mijn werk onderzoek ik mijn persoonlijke omgeving doormiddel van het materiaal waar deze is uit opgebouwd. Niet alleen de vorm en de kleur maar ook de sociale en historische kenmerken worden hierdoor, bewust of niet, zichtbaar.

Werk

Bio

Beeldend kunstenaar Tonio de Roover (1973, Bergen op Zoom) maakt installaties, sculpturen en foto's. Hij is geïnteresseerd in de relatie tussen sociale en materiële structuren. De Roover maakt deze vaak onzichtbare relatie tussen materialiteit en sociale, psychologische en maatschappelijke kwesties op subtiele wijze zichtbaar.

Alledaagse materialen en observaties dienen als vertrekpunt, die in zijn werk verplaatst worden naar een autonome context en gebruik. Zijn werk was o.a. te zien in Museum Boijmans van Beuningen, TENT. Rotterdam, Pictura Dordrecht en Stichting KIK in Kolderveen. Tonio de Roover woont en werkt in Rotterdam.

De keuze van Tonio de Roover

Dirk van Lieshout

Dirk maakt tekeningen, maquettes en installaties maar werkt ook vaak vanuit zelfgemaakte mobiele studio’s.
De resultaten, maar ook het proces, zijn als een performance, altijd in beweging.
Hij zoekt altijd de relatie met de locatie en de mensen waar hij werkt. Hierbij staat hij altijd open voor de mogelijkheden die deze omgeving hem bieden. De beperkingen ziet hij als een uitdaging.
De werken die hij maakt zijn als een spiegel, voor hemzelf en de toeschouwer maar vooral voor de omgeving waar hij is.