Feestboterham


https://maartenbel.nl/portfolio/feestboterhammen/


Als kind mochten mijn broers en ik eens in de zoveel tijd feestboterhammen maken. Dat was niet zomaar spelen met eten, maar er kunstwerken van maken. Al het mogelijke beleg werd gebruikt en we dachten zorgvuldig na over compositie, structuur en kleur. De boterham was ons canvas, het mes ons penseel. Als we tevreden waren dienden we onze kunstwerken op aan onze ouders als schilderijtjes op bed.

Door hen werd de combinatie van hagelslag en worst niet altijd gewaardeerd, maar voor ons was het een feest waar haast geen verjaardag tegenop kon. Het was het prikkelen van alle zintuigen tegelijk: niet in het minst de verbeelding. Het genot bleef, in een wonderlijke nasmaak van trots en paté met pesto.

Deze kunstwerken zijn een eerbetoon aan die eerste kennismaking met kunst. Soms zit kunst al in het smeren van een boterham. Brood kan kunst zijn; kunst is altijd brood.
2021 / 13 cm


€ 85,-

Stuur een bericht aan Maarten Bel

Van elk werk, dat via de Kunstambassade verkocht wordt, schenkt de kunstenaar 20% van het verkoopbedrag aan het Solidariteitsfonds dat wordt verdeeld onder de deelnemende kunstenaars.

meer van Maarten Bel