Stuur een bericht aan Laurien Dumbar

Stuur een bericht aan
Laurien Dumbar

Laurien Dumbar

Kijkend naar een pot met verf vraag ik mij af welke betekenis dit materiaal tegenwoordig heeft. Hoe kijken wij naar de beelden die we elke dag zien en welke invloed hebben ze op de schilderkunst? In onze high-tech digitale wereld waarin er schermen tussen ons en de werkelijkheid staan en we de wereld voornamelijk via afbeeldingen kennen, is de rol van verf, het materiaal van de schilder, misschien ook veranderd. Een tactiel materiaal als brug tussen de digitale- en de tastbare wereld. Een overgangsgebied tussen het scherm en de verfhuid, waar verf soms betekenis krijgt en soms gewoon alleen materiaal is. Wanneer en hoe krijgt materiaal betekenis? En hoe beïnvloedt onze digitale mindset de beleving van abstracte schilderkunst? Hoe vertaal je de hedendaagse fascinatie voor “wat echt is echt en wat nep” naar een schilderkundige vraag?

Werk

Bio

Ik ben afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam (1991) en heb gestudeerd aan de Skowhegan School of Painting and Sculpture in Maine, USA (1998).
Als abstracte schilder ben ik gefascineerd door het proces van schilderen zelf. Het systeem ervan. Hoe je met losse onderdelen een schilderij in elkaar zet en op welke manieren je dat kan doen. Deze interesse voor het onderzoeken van het systeem richt zich ook op de omgeving waarin ik leef. Kan je door andere verbanden te leggen nieuwe (collectieve) oplossingen bedenken? Naast het werken in mijn atelier is samenwerken een belangrijk onderdeel van mijn beroepspraktijk geworden. Ik ben lid van kunstenaarsinitiatief Stichting B.a.d.

De keuze van Laurien Dumbar

Kamiel Verschuren

Kamiel is een ideeën kunstenaar die zijn gedachtenstroom niet alleen inzet voor zijn eigen kunst maar ook voor het collectief.
Naast zijn autonome werk en de projecten die hij als multi-disciplinair kunstenaar realiseert, verbindt hij zich met zelf geïnitieerde projecten en heel veel energie aan sociale en infrastructurele vraagstukken in zijn omgeving en daarbuiten.
Hij komt met onverwachte soms dwarse oplossingen, die zo eenvoudig kunnen zijn dat niemand de mogelijkheden zag. Zoals het kopiëren van de voorgevel van ons ateliergebouw zodat de hangjongeren een eind verderop kunnen staan. De projecten laten zien hoe kunst en leven zich tot elkaar kunnen verhouden.