Stuur een bericht aan Lorena van Bunningen

Stuur een bericht aan
Lorena van Bunningen

Lorena van Bunningen

Mijn onderzoek begint met kijken naar de werkelijkheid, naar de materiële wereld. Ik maak (fotografische) stillevens die bestaan uit een grote verscheidenheid aan alledaagse objecten; een rekje, gekleurd papier, een buis of een stuk rubber. In mijn atelier onderzoek ik de relaties tussen de dingen die ik verzamel en probeer ik een ‘beweging’ te creëren; ik ben altijd op zoek naar een samenstelling waarin de spanning voelbaar is tussen de elementen en in hun balans. Uitgangspunt daarbij is mijn zoektocht naar een verstilling van de werkelijkheid. Een eerbetoon aan het alledaagse.

Mijn werk grenst op de rand van fotografie en sculptuur. Ook werk ik met video en installatie.


Werk

Bio

b. 1990, Quito (Ecuador) Afgestudeerd in de richting fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag in 2014.

Ik werk als autonoom kunstenaar in Rotterdam. Ik heb mijn werk geëxposeerd in verschillende groepstentoonstellingen; van een ruimtelijke installatie in 2016 tijdens de Salone del Mobile in Milaan, tot een afdrukbare tentoonstelling genaamd Print&Play, in mei 2021. In 2016 heb ik een residentie gedaan bij Lugar a Dudas in Cali, Colombia. Ik ontving in 2018 de werkbijdragen jong talent van het Mondriaan Fonds en nam in 2020 deel aan de groepstentoonstelling Prospects & Concepts op Art Rotterdam. Vorig jaar won ik de Piket Kunstprijs.

Deze zomer doe ik mee aan een groepstentoonstelling over de Ecuatoriaanse Amazone in Quito, Ecuador. Ik zal een video installatie presenteren waarin ik de tijd in de amazone onderzoek in relatie tot beweging, het (werk)lichaam, ritme en de natuur.
Eind dit jaar ga ik een residentie doen bij Casa Tagumerche in La Gomera waar ik de potentie van mijn werk als installatie in de ruimte ga onderzoeken.De keuze van Lorena van Bunningen

Sarah Rose Guitian Nederlof

Sarah Rose Guitian kijkt op een bijzondere manier naar de wereld. Doodgewone objecten en gewoontes van mensen vallen haar op. Ze onderzoekt een plek of object voor een langdurige periode. Dit doet zij door het maken van foto's, video’s, het schrijven van teksten of het (na)maken van objecten. Door haar groeiende collecties te tonen ontstaan er patronen en betekenissen. Haar werk is een mooie afspiegeling van tijd en van hoe tijd verloopt. Zij is iemand die bij het maken van een wandeling een hele hoop bijzondere dingen ziet, die veel mensen over het hoofd zien. Sarah’s werk is voor mij als het maken van zo'n wandeling.