Stuur een bericht aan Willem Besselink

Stuur een bericht aan
Willem Besselink

Willem Besselink

Alles om mij heen is gebaseerd op systemen. Dat wil zeggen: niet één allesomvattend systeem, maar juist op elk moment, op elke afzonderlijke locatie, een samenspel van verschillende, in elkaar grijpende kleine structuren die tezamen gevisualiseerd een fantastisch interferentiepatroon moeten laten zien!

Werk

Bio

Willem Besselink (1980) woont en werkt in Rotterdam. Hij studeerde scenografie aan Minerva in Groningen, wiskunde in Berlijn en studeerde uiteindelijk af aan de Willem de Kooningacademie in Rotterdam in 2006. Zijn werk varieert van kleine tekeningen tot grote plaatsgebonden installaties, dat hij op vele ‘soorten’ plekken tentoonstelt.
Zoals galerie- en beurspresentaties (ARCO Madrid 2010, Volta NY 2018, Art Rotterdam 2019);
in presentatie-instellingen (TENT R'dam 2011, Kunstraum Londen 2013, Park Tilburg, 2014, 38CC Delft, 2018);
in musea (Kunsthal 2019, MKK Ingolstadt 2019)
en op evenementen in de buitenruimte (Museumnacht R'dam 2009, Outline Festival, Moskou 2016)

Veel mogelijkheden tot het maken en tonen van voornamelijk grote installaties organiseert hij zelf, onder andere als onderdeel van IPIHAN, een nomadisch opererend kunstenaarscollectief dat elk jaar een werkperiode organiseert op een braakliggend industrieel terrein.
Daarnaast is hij sinds 2012 onderdeel van collectief Frontviews, dat na een nomadisch bestaan door Europa, sinds 2020 een eigen ruimte heeft in Berlijn.
Zijn werk wordt vertegenwoordigd door Dr Julius | AP Berlin en NL=US gal

De keuze van Willem Besselink

Maurice Meewisse

Maurice’ werk en werkwijze spreekt me aan omdat het fysiek is, en wel op elk niveau:
in vorm: zijn werken zijn zwaar, groot, hoog, diep, lang, heet, enz.
in het werkproces: Maurice is vaak zelf onderdeel van het werk. Zijn fysieke inspanningen voegen waarde toe.
Inhoudelijk: zijn werk vertelt iets over die fysieke handelingen, over het omgaan met materialen en de fysieke eigenschappen van die materialen.
De vraag die vervolgens bij mij opborrelt: waar kijk ik naar? Is dit simpelweg een berg zand? Een bakstenen muurtje? Kijk ik naar bemiddelde energie? Energie die in het werk schuilgaat? Energie die in het werk is gestopt of er juist is uitgehaald?