Stuur een bericht aan Willem Besselink

Stuur een bericht aan
Willem Besselink

Willem Besselink

Alles om mij heen is gebaseerd op systemen. Dat wil zeggen: niet één allesomvattend systeem, maar juist op elk moment, op elke afzonderlijke locatie, een samenspel van verschillende, in elkaar grijpende kleine structuren die tezamen gevisualiseerd een fantastisch interferentiepatroon moeten laten zien!

Werk

Bio

Willem Besselink (1980) woont en werkt in Rotterdam. Hij studeerde scenografie aan Minerva in Groningen en wiskunde in Berlijn haalde zijn bachelor aan de Willem de Kooningacademie in Rotterdam in 2006. Vanwege de kenmerkende variëteit aan verschijningsvormen, en is daarmee op vele verschillende ‘soorten’ plekken tentoongesteld.
Zoals galerie- en beurspresentaties (ARCO Madrid 2010, Volta NY 2018, Art Rotterdam 2019);
in presentatie-instellingen (TENT R'dam 2011, Kunstraum Londen 2013, Park Tilburg, 2014, 38CC Delft, 2018);
in musea (Kunsthal 2019, MKK, Ingolstadt 2019)
en op evenementen in de buitenruimte (Museumnacht R'dam 2009, Outline Festival, Moskou 2016)

Veel mogelijkheden tot het maken en tonen van voornamelijk grote installaties organiseert hij zelf, onder andere als onderdeel van IPIHAN, een nomadisch opererend kunstenaarscollectief dat elk jaar een werkperiode organiseert op een braakliggend industrieel terrein.
Daarnaast is hij sinds 2012 onderdeel van collectief Frontviews, dat na een nomadisch bestaan door Europa, sinds 2020 een eigen ruimte heeft in Berlijn.
Zijn werk wordt vertegenwoordigd door Dr Julius | AP Berlin en NL=US galerie R'dam