Stuur een bericht aan Maria Ikonomopoulou

Stuur een bericht aan
Maria Ikonomopoulou

Maria Ikonomopoulou

Mijn werk bestaat uit langdurige processen die onderwerpen benaderen vanuit de fundamentele vraag naar balans tussen het collectief en het individu.
Ik ben vooral geïnteresseerd in hoe wij de publieke ruimte met elkaar delen als burgers [polites in het Grieks] van een stad [polis] en niet zozeer in politiek.
Ik gebruik veel verschillende methoden en materialen, met een voorkeur voor fotografie en tijdrovende technieken geïnspireerd op volkskunst, zoals borduren op textiel en het snijden van papier.

Werk

Bio

Maria Ikonomopoulou is in 1961 geboren in Kalamata (GR). Na het voltooien van haar studie Economie aan de Universiteit van Athene, kwam ze in 1985 naar Nederland om kunst te studeren. Eerst aan de Vrije Akademie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en later aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, waar ze in 1991 afstudeerde aan de afdeling Beeldhouwen en Monumentaal.
Ze heeft werken in opdracht voor de Nederlandse openbare ruimte gerealiseerd, zoals op de Ringdijk in Wilnis en het Raadhuisplein in Zevenaar. Haar autonome werk is regelmatig geëxposeerd in België, Griekenland en Nederland en is opgenomen in de collectie van Museum van Hedendaagse Kunst (EMST) in Athene, het Stedelijk Museum van Hedendaagse Kunst in Thessaloniki, het Meermanno Museum in Den Haag en andere openbare Nederlandse instituten en in talloze privécollecties binnen en buiten Europa.

De keuze van Maria Ikonomopoulou

Inez Odijk

Inez maakt houtdrukken en tekeningen op papier met een monumentale uitstraling. Ze heeft zich een bewerkelijke methode eigen gemaakt en daarmee een uitgesproken handschrift ontwikkeld.