Stuur een bericht aan Luuk Bode

Stuur een bericht aan
Luuk Bode

Luuk Bode

Door de jaren heen heeft Luuk een sterk kleur- en vormbesef ontwikkeld, in werk dat steeds abstracter is geworden. Zijn vroegere, figuratieve werk was gebaseerd op invloeden uit pop- en straatcultuur, en elementen hieruit zijn nog altijd terug te vinden in zijn huidige explosies van vorm en kleur.
Het hedendaagse stadslandschap vormt nog altijd een eindeloze bron van inspiratie voor Luuk. Hij observeert en interpreteert alle soorten vormen en materialen die hij daar tegenkomt: de wijze waarop de skylines worden gevormd, de de wijkende perspectieven als je door de straten loopt, reflecties in het water of spiegelende puien, wegmarkeringen. Maar ook details als halfvergane stickers, zwerfvuil of graffiti spreken tot de verbeelding.
Het is niet alleen het stedelijke en het hedendaagse dat hem voedt. De grote schilders uit de twintigste eeuw spelen ook een duidelijke rol in zijn werk. Er was, met name in de jaren '60, een enorme behoefte om ons dagelijks leven opnieuw te definiëren en de beeldtaal opnieuw uit te vinden. Luuk doet precies dat, maar op zijn eigen manier, in zijn eigen tijd.

Werk

Bio

Luuk Bode woont en werkt in Rotterdam. Hij maakt schilderijen, tekeningen, muurschilderingen en ruimtelijk werk. Zijn werk wordt beïnvloed door de grootstedelijke omgeving: hoekige skylines, wergmarkeringen, (halfvergane) street art.
Bode is afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam als illustrator. Zijn eerdere werk was figuratief, sterk geworteld in de popcultuur. Popiconen en straatcultuur waren belangrijke inspiratiebronnen. De karakteristieken van deze elementen is Bode steeds verder gaan uitvergroten, waardoor zijn kunstwerken steeds monumentaler en abstracter zijn geworden. In zijn recentere werk spelen de grote schilders uit de 20e eeuw spelen in toenemende mate een rol. Zo is er een beeldtaal ontstaan van harde, geometrische vormen, waar weinig ruimte is voor twijfel. Het is een wereld van kracht en vitaliteit.
Bode’s werk is getoond in o.a. de Kunsthal, MAMA Showroom en Museum Rotterdam. Met Hans van Bentem, Boris van Berkum en Pepijn van den Nieuwendijk vormde hij het collectief ‘de Artoonisten’. Zij maakten samen het Marten Toondermonument aan de Blaak in Rotterdam.

De keuze van Luuk Bode

Daan Samson

Daan Samson's werk is een geheel eigen mix van conceptuele kunst, pop art en kwajongensgedrag. Regelmatig vraag je je af of het kunst is waar je naar kijkt, of dat je wordt beetgenomen. Dat geldt ook voor de mensen die in zijn projecten figureren.Serieuze business, maar verdomd komisch.