De Koets


Uit serie Vluchtwerken.


Denkend aan de toekomst ontstaat bij mij vaak een angstig gevoel, angst over de hoeveelheid mensen die hier op aarde wonen, over de vervuiling en vaak denk ik dat het weleens helemaal mis zou kunnen gaan. Vaak vervloek ik deze wereld en fantaseer over een alternatief bestaan.
Vanuit dit angstgevoel en onvrede dat diep in mij geworteld is, ontstond De Koets.
De Koets is een mobiel atelier opgebouwd als een collage van gevonden en tweedehands onderdelen en is ontstaan naar aanleiding van herinneringen aan mijn jeugd.
Onder ons huis was een kelder dit was mijn domein. Hier vonden in verloop van tijd afhankelijk van mijn leeftijd verschillende projecten plaats. Karrenbouw, luidspreker-boxen en versterker bouw, een laboratorium, een bioscoop en het bouwen van een model ruimteschip waarin ik mij volkomen veilig voelde.
Al deze elementen zijn in de koets terug te vinden.
Op het moment dat ik op de bok van de koets ga zitten hangen mijn benen naar beneden te bungelen omdat de koets net iets te hoog is, dit zorgt voor een heerlijk onbekommerd gevoel en herinnert mij aan de tijden van toen ik jong was.
2014


categorie: €5000 - €10.000

Stuur een bericht aan Olaf Mooij

Van elk werk, dat via de Kunstambassade verkocht wordt, schenkt de kunstenaar 20% van het verkoopbedrag aan het Solidariteitsfonds dat wordt verdeeld onder de deelnemende kunstenaars.

meer van Olaf Mooij